sobota 30. července 2016

Červenec 2016

Je to neuvěřitelné, ale je to tak! Jsem tady zase s měsíčním shrnutím!
Fakt nedokážu uvěřit tomu, jak rychle ten čas letí! Možná ne den za dnem nebo minuta za minutou (minimálně to tak vnímám když jsem v práci nebo sedím na teoretických hodinách autoškoly :D ), ale fakt, že by už měl být srpen? Jako půlka prázdnin v tahu? Tak to je hnus!

Nicméně dnes to naladíme ještě pozitivně, nebo spíš tak nějak červencově. Ohlédnu se za tím, jaký byl pro mě, co jsem dělala, ukážu Vám nějaké fotky a ... no, budeme asi muset přetočit list na kalendáři.
Problémek trochu je, že jsem v červenci opravdu víceméně veškerý svůj čas trávila na brigádách. Ale i tak mám co ukázat, ačkoliv mi přijde, že ten telefon fotí čím dál hůř!

Začnu tady tou nádherou! Jistě jste zaregistrovali, že v Lidlu byl americký týden. Takže jsem naběhla a nakoupila! :) Lidi v našem městě naštěstí ještě nejsou tolik zběhlí, aby věděli, co nakupovat.. což znamená, že máslíček bylo dost a i javorový sirup. A nemusela jsem tam ani letět už na 7! :P


Jedna ze snídaní :) Výborný koláček, na který jsem sem i přidala recept (ZDE), no a na něm arašídové máslíčko.. prostě...Mňam! hned bych si zopakovala.. :)

Ukázka z focení... V lese, v plesových šatech = sranda :D Nicméně fotky jsou opět nádherné a já jsem jen a jen neskutečně vděčná za tak hodného a nadaného švagra! Opravdu talentovaný! Vřele doporučuji (jeho stránky)

Nevím, jak vy, ale já miluju jednoduchá a přesto výborná a výživná jídla! A nejlépe, když to člověk hodí na jednu pánev, nechá dusit a za pár minut je skvělý pokrm na světě! :) Tohle je jedno z těch jídle "z jedné pánve" - rýže, cuketa, rajčata, kuřecí maso :)

Fotka z dob, kdy jsme ještě měli mandlové máslo (ano, už je to nějaký čas, co se záhadně vypařilo :D).. Šmakounovy štíhlé nudle s bílý jogurtem, na tom maliny a ostružiny z babiččiny zahrádky, skořice, mák a máslíčko :P To byl prostě a jednoduše #foodporn!

A #Foodporn číslo 2! Předčasný dárek od maminky k narozeninám! 100% lískooříškové máslo! Noooo, nebe v hubě, sluníčko, kytičky, luxus, zázrak, oh nom nom, yummy in my tummy....a mohla bych pokračovat do nekonečna! Fakt, dokonalost!

A aby to nebylo jen o jídle... Tak skrze málo volna jsem přece jen jeden výletík s našima stihla. Jeli jsme na zámek Raduň kousek od Opavy :) Moc pěkné místo, okolo spousta přírody, prohlídka zámku je zajímavá...rozhodně to za to stálo!

A pokračovali jsme k přehradě Kružberk, kde je pěkná cesta okolo Moravice, kterou můžete vidět právě na fotce :) 

Právě u té řeky je tam středisko, hotel a restaurace Davidův Mlýn, kde chovají vlastní pstruhy.. Tak jsme neodolali a na oběd si dali! A stál za to! Já si dala pečeného na česneku a ...ještě teď se olizuju! Sice mi trvá jej jíst asi tři hodiny, protože kosti, ale...stejně....mňáááám! :P

A zpátky ke sladkému.. Nějak jsem se rozpekla, takže padl další recept, tentokrát na cuketový kakaový koláč (ZDE)... :)

Jedna #nomakeup selfie fotka, protože...proč ne :P :D

Jednoduché, dobré, výživné = vaječná omeleta s cuketou posypaná sýrem a tvarůžky! #lowcarb


Asi jste si všimli, že nejsem moc ten typ, co by si nějak extra zdobil kaše nebo talíře celkově. Nejde mi ani tak o estetiku jako spíš o to, aby bylo jídlo dobré a netrvalo mi moc dlouho. Nějaké zdobení zabere hromadu času a...stejně se to dělá jen kvůli lajkům na IG a fb a...pak se to celé zamíchá a je z toho patlanina. 
No, takže jeden můj nevzhledný, ale za to vynikající mugcake :)

Další obědová lahůdka... Špízy a šťouchané brambory!

A na závěr další dokonalost, kterou jsem objevila! Kokosové alpro mléko... Joooo, tak to byl objev století... M-Ň-A-M!!!

Jinak se objevila ještě jedna Semix recenze i se soutěží, takže neváhejte, ještě stále čas se zapojit a vyhrát balíček plný dobrot :P
Jak už jsem psala, červenec byl pro mě především pracovní, žádné akce nebo tak jsem moc neměla. Srpen snad bude o něco klidnější, přece jen už jen jedna brigáda (proč a jak vysvětleno zde), autoškola se bude pomalu blížit ke konci...čeká mě festival Hrady CZ, snad i více času s přáteli... no, uvidíme :)
Jaký byl Váš červenec? :) Spokojeni? Nějaká pěkná dovolená, místo, jídlo? Napište do komentářů, cokoliv, co jste v červenci objevili, zkusili, navštívili :)






10 komentářů:

  1. Aha, sranda no, jak v jednom článku propaguješ a chválíš firmu za to, že nepřidává palmový olej do výrobků, protože to tak ničí přírodu a v dalším máš půlku zásob arašídových másel z lidlu. By se to asi chtělo chytit za nos.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Propaguji, protože si myslím, že jdou za dobrou věcí a snaží se. Bohužel to tak nemají všichni, co s tím mám dělat? Mám ta másla ráda, a to že obsahují malý podíl palmového tuku mě sice mrzí, ale nic s tím nenadělám.
      Za nos se klidně chytím, nedělá mi problém se "přiznat", že někdy si jej dám, jak to bohužel v dnešní době je, nejde se mu úplně vyhnout.
      Každopádně děkuji za velmi pozorný komentář!

      Vymazat
  2. Na té fotce v lese vypadáš nádherně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný fotky, ta z toho lesa je... fakt ti to sluší! :)
    Přemýšlím, jestli arašídový máslo nějak neupadá, u nás bylo dokonce ještě v úterý večer! :DD A lískooříškový je top ♥
    Užívej i srpna :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Upadat? Arašídové máslo? :O Noo, divné, ale tak dobře pro nás :D

      Vymazat
  4. Ta fotka z lesa je megakrutohustopřísná :O A nenalíčené ti to taky sluší :)
    Zkouším si představit, jak může chutnat pasta z lískových oříšků... marně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsi hodný ;)
      No, nebe v hubě :D Věř tomu :D :)

      Vymazat
  5. Páni.... Zjišťuji jaká jsem ostuda a nějak úplně prošvihla nové články! Dnes celý den jen ležím v posteli (nemoc :-() tak to jdu hned napravit. Nedá mi to a ještě jednou musím říct, že na té fotce z lesa jsi strašně krásná :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Páni.... Zjišťuji jaká jsem ostuda a nějak úplně prošvihla nové články! Dnes celý den jen ležím v posteli (nemoc :-() tak to jdu hned napravit. Nedá mi to a ještě jednou musím říct, že na té fotce z lesa jsi strašně krásná :-)

    OdpovědětVymazat