úterý 9. června 2015

Recenze: Semix

O tom, že jsem na facebooku vyhrála soutěž se Semixem, jste se mohli dočíst už zde. Ale teprve teď nastal čas, kdy jsem ochutnala všechny produkty a mohla si nechat pořádně projít hlavou, kolika různými způsoby to půjde vychválit do nebe!! :)

A co že ten Semix vlastně je?
Jedná se o ryze českou firmu, která tvoří BIO produkty, pekařské a cukrářské výrobky, müsli,.. Jasně, takových tu bylo, řeknete si. Ale Semix je opravdu jiný!
A v čem že?
Je prvním výrobcem opravdu celozrnných cereálií u nás! Výrobky jsou vyráběny pouze z celých obilných zrn, díky čemuž pak obsahují více vlákniny, vitamínů, minerálů :) A co je fakt, jsou opravdu hojně v kontaktu se svými zákazníky, neustále nabízí nějaké akce a soutěže na facebooku, snaží se svým spotřebitelům vyjít vstříc, neustále vymýšlí novinky...


A tady na fotce už všechny produkty, které jsem měla ve svém obrovském balíku :) No, samé lahůdky, co si budeme nalhávat!!
A čím začneme? Asi kašema, protože jsem prostě #porridgelover!


Normálně instantní kaše vůbec nejím, dělám si všechny domácí, a tak to bylo pro mě změnou. A kupodivu i poměrně příjemnou. Čekala jsem je přeslazené, nevzhledné, ale opak byl pravdou.
Ochutnala jsem Ovesnou ořechovou, protože jak asi víte, jsem obrovský milovník ořechů. A bylo úžasné, že jsem tak fakt ořechy cítila, místy i křupaly :)

Druhou kaší byla Rýžová malinová. U té musím uznat, že chutnala hodně jinak než domácí, ale tak to se dalo asi očekávat. Nicméně i tak byla dobrá, kousky malin tam jsou, a ani je nemusíte hledat s lupou. Takže za mě další palec hore! :)


A poslední byla Pohanková čokoládová. No, ta mi asi chutnala nejméně. Asi je to tím, že pohankovou si nedělám a pohanku jím naslano. Takže mě kombinace s čokoládou moc nenadchla - COŽE? Tebe nenadchla čokoláda? Ale pokud máte pohankovou kaši rádi, zkuste :)
Ve všech krabicích jsou vždy 4 sáčky s kaší. Obsah stačí vždy jen vysypat do misky, zalít vařící vodou, sem tam promíchat a za 3 minutky hotovo :) Takže když člověk nestíhá, co může být lepšího? :)


Další na programu máme křupavá Müsli srdíčka :) Já měla s čokoládou a kokosem :) V krabici jsou 3 menší sáčky se srdíčky, což je parádní, protože vezmete pytlík a jednoduchá svačinka je hotová. Kdyby byly v krabici jen tak, určitě bych ji snědla celou, ale takto mě to aspoň trochu mírnilo :D A co k nim jinak dodat? Opravdu jsou křupavá, opravdu mají čokoládu i kokos. Příjemně voní, výborně chutnají, prostě ideální svačina!


Další takovou geniální svačinovou záležitostí jsou jejich Müsli do ruky! Ochutnala jsem dvoje, křupavé s brusinkami a banánové s kakaovými boby. A ne, nemůžu si vybrat, které byly lepší. Chutnaly mi moc oboje! Balíček je 100gramový, takže obsahuje zase tak akorát množství na svačinu nebo společně s jogurtem na snídani. Prostě každý jak má rád :)


Čoko jogo! Balík, který padl asi první! A čím to? Obvykle na tady tyto věci s polevou nejsem, ale tyto lupínky si mě prostě hned získaly! Suprově křupaly, cpala jsem je do tvarohu snad denně - a proto taky byly hned pryč, že! A to měl balík 500 gramů! No, jestli budete objednávat z jejich e-shopu, určitě zainvestujte! Stojí to za to! :)


Moje velká ranní závislost v podobě zapékaných müsli. Já vím, spousta lidí je nedoporučuje, že obsahují příliš cukrů. Ale když já miluju to jejich křupání! 
A od Semixu jsou opravdu výborné! Musím se přiznat, že Medové s oříšky ještě nemám otevřené, nechávám si je na léto na dovolenou, ale tyto s Jablky a skořicí jsou už z velké většiny pryč! Jsou plné kousků jablek, voní jako Vánoce, nejsou nepříjemně sladké :) No, snídám je často! (taky je tam už jen na dně :/ )


A co bych chtěla říct závěrem?
Nemyslete si, že tu jejich výrobky vychvaluji do nebes proto, že by mě o to požádali. To opravdu ne :) Ale zkuste sami něco ochutnat a poznáte rozdíl mezi jinými firmami. Líbí se mi taky jejich design u výrobků, přehledně mají vypsané složení i nutriční hodnoty. Taky často bývá vzadu odkaz na nějaké zajímavé přírodní místo, jehož ochranu sponzorují nebo se na ni přímo podílejí. Nebo píšou srozumitelně o důležitosti vlákniny a jiných látek pro naše tělo :)
Dá se objednávat z e-shopu nebo jejich některé produkty lze najít i v kamenných obchodech, já třeba viděla spoustu výrobků v Dm :) 
A pokud se Vám přímo líbil balíček, který jsem měla já, tak má své vlastní jméno Svěží den a najdete ho zde! :)

A jak to máte vy? Znáte tuto firmu? Kupujete jejich výrobky? Nebo podporujete jinou s podobnou "tématikou" ? :)






18 komentářů:

  1. Gratuluji k výhře. Vyhrála jsi teda pěknou krabici plnou. To máš snídaně na půl roku :-D Některé produkty znám např. Musli do ruky, zapékané musli jsem měla, také ho zbožňuji. Já myslím že když ho budeš jíst jen po ránu tak to neni nic špatného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snídaně na půl toku? :O To fakt ne, já jsem žrout :D Neee, jednou za čas všechno dobré ;)

      Vymazat
  2. Vypadá to parádně, já zatím měla jen ta křupavá srdíčka (výborná!) :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsem od nich jen ta srdíčka - brusinková. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jů, jsem ráda, že si s námi sdílela svoji výhru, protože já tohle vůbec neznám a to musím hned napravit a zkouknout i jejich stránky :)) Konečně něco, co pochází od nás pro nás! :)

    http://zuzabesky.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neznáš? :O Tak to určitě prohlédni, stojí za to! A souhlasím, od nás pro nás - to je určitě velké plus! :)

      Vymazat
  5. Jéééé, tu výhru ti fakt závidím. Semix mám totiž moc ráda a ty jejich kaše zbožňuju :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soutěže mají na facebooku opravdu poměrně často, zkus se taky zapojit :)

      Vymazat
  6. Ty müsli do ruky máme ve škole v automatu a už jsme s kamarádkou jedny zkusily :) a čoveče nejsou vůbec špatný, kdyby mi je dal někdo do ruky, asi bych je celý spláskala sama :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám :D Tak určitě vyzkoušej další, stojí za to ;)

      Vymazat
  7. gratuluji k výhře! ač nejsem moc zastáncem instantních věcí a müsli, koukala jsem na složení a to müsli vypadá fajnově :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky nejsem zastáncem instatího jídla, ale jak říkáš, jejich složení je fajn :)

      Vymazat
  8. Ešte som od firmy nič neskúšala, ale zbožňujem müsli tyčinky, takže to müsli do ruky, alebo tie srdiečka by sa na desiatu hodili :3 A veľmi praktické, že sú oddelené, lebo aj ja by som ich asi všetky zjedla naraz :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli někde potkáš jejich výrobky, určitě zkus! :)

      Vymazat
  9. O.o já chci taky vyhrát takový balíček! Ty kaše, mňam! Ještě jsem nikdy od té firmy nic nezkusila, ale ty kaše mě teda lákají:)
    Nejlepší je, že když se člověk na to podívá zpětně, tak si to uvědomí, co vlastně všechno dělal špatně.. Jak říkáš, hlavní je, že je to za náma:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na domácí samosebou ty kaše nemají, ale na ochutnávku dobrý :)

      Vymazat
  10. Tyhle instantní kaše jsem ochutnala-celkem 2 druhy a tedy musím říct, že mi nechutnal ani jeden, hlavně ta malinová rýžová na mě byla taková chemická :/ Holt jsem asi rozmazlená domácími kašičkami :D ALe ta musli srdíčka jsou bezva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? :O Jako já jsem taky zvyklá na domácí a taky je preferuji, ale nepřišly mi tak špatné :) SRdíčka jsou super!!

      Vymazat