sobota 25. dubna 2015

Zázrak jménem Kokosový olej

Přeji pěkné slunečné odpoledne! Venku je opravdu nádherně a já sedím u notebooku. CO??
Nebojte, ne na dlouho :) Na takové počasí se těším opravdu už dlouho a rozhodně nechci prosedět den doma! Jen jsem chtěla publikovat ještě článek, protože dodržujeme předsevzetí více přidávat! 
Tak snad vás to potěší a SNAD mi to vydrží! :D

Dnes jsem chtěla takový trochu odbornější článek na jeden absolutně dokonalý produkt. A tím je? Jak už z nadpisu vyplývá, KOKOSOVÝ OLEJ!
Myslím, že všichni, kdo se alespoň trochu zajímají o zdravý životní styl, tento zázrak znají. Jedná se o superpotravinu, tedy "potravinu budoucnosti", plnou vitamínů, zcela přírodní. Panenský je získáván lisováním za studena z dužiny z čerstvě sklizených kokosových ořechů.

Je tvořen kyselinou laurovou, která má antibakteriální a antimikrobiální účinky. Dále v něm také nalezneme kyselinu kaprinovou, která nám pomáhá se vyhnout sexuálně přenosným nemocem. Ničí také streptokoka a přispívá k zdravému střevnímu prostředí, jelikož ničí houby ve střevním traktu. Je vhodný i pro úplně malé děti. U těch, které jej přijímají, dochází k lepšímu využití vápníku, hořčíku, ale i aminokyselin.  

A tím jeho plus nekončí! Svou oblíbenost si také získal tím, že zvláčňuje pokožku a hydratuje ji, zpomaluje proces stárnutí, podporuje metabolismus a správnou činnost trávení, neobsahuje cholesterol, ničí bakterie, které způsobují zubní kazy, pomáhá blokovat negativní UV záření,.. A takto bychom tu mohli vyjmenovávat asi až do zítřka!

Na co vše se dá tedy využít?

  • Masáže - používá se k uvolnění zatuhlých svalů, lze využít i jako tělové mléko či krém
  • Kuchyně - už jen kvůli své vůni nás přímo vybízí jej využít k vaření či pečení, je stabilní a odolný vůči vysokým teplotám a díky tomu se nepřepaluje, buchty a koláče činí křehčí
  • Péče o pokožku - chrání a vyživuje pleť, vhodný i pro velmi citlivou či alergicky reagující pokožku u dětí i dospělých, napomáhá ke zmenšení vrásek, hojivě působí na podrážděnou pleť, rychle se vstřebává
  • Péče o vlasy - regeneruje poškozené a suché vlasy, zaceluje roztřepené konečky, odstraňuje poruchy maštění vlasů
  • Redukce váhy - pomalu se tráví a tím dodává tělu energii postupně
Další využití, které jsem našla. Některé jsem ani neznala a překvapilo mě :)
  • Mléko po opalování
  • Balzám po holení
  • Balzám na rty
  • Bělení zubů
  • Pro domácí miláčky
  • Zlepšuje kvalitu mateřského mléka
A myslím, že by se toho dalo najít ještě mnoho!

K sehnání je určitě v každé dobré zdravé výživě, případně na internetu, ale najdeme jej třeba i drogerii Dm :) Lze jej najít i ve verzi s vůní či bez - pro ty, kteří aroma kokosu třeba příliš neholdují. Cena je myslím velmi přijatelná (například od firmy Purity Vision za 100ml 99,-kč) když si navíc uvědomíme k čemu všemu jej lze využít, tak je to přímo paráda! :)

A jak využívám kokosový olej ?
Samozřejmě v kuchyni, ráda jej přidávám do různého pečení a vaření, nebojím se s ním experimentovat, protože chuť rozhodně zkazit nemůže :)
Dále na vlasy - mám přirozeně vlnité a tím pádem mají tendence se rychle vysušovat a konečky se třepí. Alespoň jednou týdně si tedy udělám zábal. Vlasy jsou vždy vyživené, lesklejší a krásně voní! 
Krém na ruce či obličej. Nepoužívám jej takto vždy, spíš aplikuji normální kosmetické přípravky, ale jednou za čas je to fajn :) Ruce mám taky věčně suché a kokosový olej se rychle vsákne a není to tak jako u většiny krémů, že mi je přemastí. Naopak, hydratuje je, ale nemastí :)
Také jsem četla, že se dá využít jako odličovat make-upu - s tím zkušenost nemám, ale chystám se vyzkoušet :)

Jistě sami pochopíte, že když jsem kokosový olej v nadpise pojmenovala zázrakem, že jsem se nemýlila :) Jen aby si více lidí všímalo těchto úžasných produktů, začali se více věnovat svému tělu a mysli, a bylo by na světě hned o něco lépe! 

A jak to máte s kokosovým olejem vy? :) Využíváte jej? A na co? Nějaké tipy na masky, recepty..? :)




22 komentářů:

  1. Já už fakt musím ty dvě stovky obětovat a koupit si tento zázrak!

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, tak já ti fakt nevím...nikdy jsem ho nezkoušela, protože se mi nějak plete s tím palmovým...pořád mi tam není jasný ten rozdíl. Ale fakt je, že jsem slyšela, že bělí i zuby a uzdravuje kazy a je to vůbec všeobecný zázrak. Z druhé strany jsem zase ale slyšela, že nejlepší olej je olej řepkový. Tak ti nevím.
    http://www.plesatazpevacka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že nelze určit nejlepší olej. Je mnoho kritérií, každý je vhodný na něco jiného a každému vyhovuje něco jiného :) Neříkám, že používám kokosový olej vždy a všude, ale je to zdravější alternativa při vaření a rozhodně dobrá investice co se týče kosmetiky a zábalů na vlasy ;)

      Vymazat
  3. Ja kokosový olej dosť často používam. Aj keď teda je poriadne drahý na moje pomery :D síce ho nejem lebo..no aj ked kokos mi velmi vonia a mám ho rada ale vseobecne olej a ja nie sme kamaráti no používam ho hlavne na pokožku. A musím povedať že som s nim veľmi spokojná a hlavne nádherne vonia :)

    http://renkaartandlife.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží jak kde no :) Ale zase mě trvá poměrně dlouho, než jej vypotřebuji :D Na pokožku je parádní a na ty vlasy! :) A souhlasím, vůně kokosu, mm :3

      Vymazat
  4. a třeba používáš ho i na maso? Jde tam potom cítit ten kokos??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na maso upřímně ne, ale četla jsem, že spousta lidí ano, prý je to velmi dobré, když si děláš čínu nebo něco takového exotičtějšího :)

      Vymazat
  5. dneska čtu už třetí článek o kokosovém oleji :D ale nedivím se, je to skvělý všestranný pomocníček :)

    OdpovědětVymazat
  6. "Dále v něm také nalezneme kyselinu kaprinovou, která nám pomáhá se vyhnout sexuálně přenosným nemocem." To jakože po tom budete tak hnusní, že s váma nikdo spát chtít nebude? :D Nebo řekneš...hej nemáme kondomy a moc se neznáme...víš co, strč si ho první tady do toho oleje a pojďme na to...takhle nějak to funguje? :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi vtipné :) Ale ne, kyselina kaprinová vytváří monokaprin a ten je velice účinný proti herpes virům, chlamydiím a jiným sexuálně přenosným bakteriím ;)

      Vymazat
  7. Tak to souhlasím :D A děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to souhlasím! :) sice kolikrát nadávám za to, že musím strávit denně více času v kuchyni, ale za ty dobré jídla mi to stojí. Je potřeba se kvalitně najíst.
    No.. děda sice navařil, ale desing je z mé strany:D (jo, pochlub se, Petro) a moc děkuju Luci :3

    OdpovědětVymazat
  9. Kokosový olej je super. Ja na něm dělám spíše sladká jídla ale vaříme v něm domácí rýži ;) četla jsem že snižuje její kalorie až o polovinu :) jinak ho dávám občas do smoothie jelikož je zdravý a na masáž nebo tak :) je sice drahý ale stoji to za to ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se taky hodí spíš na sladká jídla - jak říkáš, rýže nebo třeba lívance :) Je prostě parádní...! A jestli snižuje kalorie, to nevím.. Ale každopádně dodává kvalitní živiny narozdíl od jiných ;)

      Vymazat
  10. To byl zázrak, že jsem si dala jen 3 kosuky pizzy xD O kokosovém oleji už dlouho uvažuji:)

    OdpovědětVymazat
  11. Kokosový olej je opravdu zázrak :-) Já ho teda využívám hlavně v kuchyni, ale poslední dobou jsem ho vyzkoušela i na rty a ruce a nezklamal mě, naopak. :-) dlouho už se taky chystám na zábal vlasů.

    http://myfitmind.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem na něm připravovala i svůj oběd na zítra, slaný, tak jsem zvědavá :) Vonělo to božsky!
      Ano, na rty jsem jej teď taky začala využívat a paráda! A na vlasy jen doporučuji! :3

      Vymazat
  12. děkuju :) záleží na postupu jak jí děláš, já mám hodně ráda červené fazole takže jí dělám z nich :D ale asi je to fuk. :) prostě miluju luštětiny ale celkově jsou náročné na přípravu :D nebo ty třeba cizrnu nebo čočku nenamáčíš předem do vody? Musí se to vůbec? :D já mám teď okno :D no snad to dám ty testy, netěším se, ale co zmůžu :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já si dávám kokosák na vlasy už třetí měsíc a musím říct, že se mi vlasy rozhodně zlepšily :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to učiněný zázrak no :) Taky dávám a pomáhá mi, dokonce se mi zdá, že ty vlasy rychleji rostou!

      Vymazat