pondělí 20. dubna 2015

Soustředivý víkend

A je tu zase pondělí! Taky máte takový pocit, že víkend vždy strašně rychle uteče, doslova proklouzne mezi prsty, a pak je tu zase ten zdlouhavý týden, kdy musíme dělat tuny věcí do školy? Nevím, čím to, ale poslední dobou obzvlášť mám pocit, že extrémně nestíhám.

A čím to? Blíží se maturity - ne, nejsem maturant, jsem ve třeťáku, ale i tak to má význam. Učitelé se snaží rychle nabrat známky, protože pak bude pro nás trochu volnější období..než si na nás zase smlsnou před uzavíráním známek v červnu. A to bude už teplo, dlouho světlo...no, prostě určitě nebude chuť sedět u učení... Takže je teď dost učení...
Další věc, kterou mě ve škole vážně štvou, je, že nám neustále připomínají právě ten fakt, že jakmile odmaturují současní čtvrťáci, tak jsme na řadě na porážku my. A to se mi asi vůbec nelíbí. Protože to znamená opravdu si uvědomit, co teda vlastně chci dělat, začít to nějak řešit, vybírat vysokou... Prostě až moc přemýšlet o budoucnosti... A to mě asi děsí..

Ale jinak co se týče mého rozpoložení, musím se přiznat a pořádně zaklepat!, že poslední dobou je jakési poměrně dobré a klidné období :) Pěkné počasí mi vždy vykreslí úsměv na tváři, ač věčně nestíhám.
Do toho mě sestřin snoubenec poprosil, jestli bych mu nechtěla pomoct s hubnutím - protože ví, že jedna z mnoha možností, co by mě bavilo dělat, je nutriční terapeut. Takže místo obecných a parametrických rovnic přímky, roviny a bůh ví čeho ještě, počítám poměry sacharidů a bílkovin, bazální metabolismy a další.. A baví mě to! :) Tak doufám, že mu odhodlání vydrží a do svatby se hodí do formy. A já pak budu na sebe hrdá, hoho!

Sluníčko svítí a tak je sukýnka time :3 A k nim mé oblíbené nadkolenky a těžké botičky (ano, fitness maniak a rockerka :D )
No, co se týče k víkendu. Trávila jsem jej víceméně na hotelu s orchestrem, kde hraji. Měli jsme soustředění, protože v pátek máme celostátní kolo soutěže. Ano, divím se, že jsme postoupili, ale musím se přiznat, že za sobotu a neděli jsme udělali opravdu velký kus práce. Neříkám, že máme na první místo, ale nějaké dobré umístění bychom si i zasloužili :)
Soutěžila jsem s orchestrem už před třemi lety (soutěže jsou vždy po třech letech) a bylo to úplně jiné. Hlavně co se týče obsazení a výběru skladeb. A vlastně i dirigenta. Hráli jsme složitější variace, většina členů měla okolo 18ti a dirigent byl opravdu vystudovaný dirigent.
Teď je to spíš takový soubor, já patřím k nejstarším členům, jinak je jim většinou 12 (tak se nedivte, že se mi moc nechtělo s nimi trávit víkend) a dirigentka je... no, zvláštní osoba. Moc ji nemusím, ale to je kapitola sama o sobě, tím vás nebudu zatěžovat.

Fotka z lesíka, který byl hned vedle hotelu. Co se týče přírody, je v okolí moc hezká, přece jen, už skoro Beskydy :) A i když bylo mrazivé počasí a ten den i sněžilo, malá procházečka na pročištění hlavy nikdy neuškodí!

Trochu jsem se soustředění obávala. Protože je fakt, že se tam nemám moc s kým bavit. Ale překvapilo mě to samotnou, jak fajn ten čas nakonec byl. Neříkám, že bych si jej kdovíjak užívala, ale špatné to nebylo :) Nešla jsem spát ani v 9, jak jsem si původně myslela :D 
Co bych vám jinak povídala, víceméně jsme fakt jen hráli - skoro 9 hodin celkově - takže mě fakt pekelně bolí záda, ruce a zadek :D A všechny ty skladby mi už pěkně lezou na nervy... ale do pátku to ještě vydržím :D

Ještě jedna fotečka mých nádherných botiček :3 A k tomu učení :/

Co mě tak zklamalo, bylo jídlo. Co si pamatuju, že jsem na tom hotelu byla, vždy vařili výborně. Ale teď? Rizoto jako z jídelny - na kterou už dávno nejsem zvyklá, takže za mě velké mínus. Snídaně? No, něco, co mi kašičkoloveři opravdu nechceme vidět! Talíř s dvěma plátky sýra a šunky, dvě nahnědlé papriky, kousek rajčete a doslova kydanec margarínu. A k tomu rohlík nebo chleba. Dovedete si asi představit mé zklamání. Vůbec mi to nechutnalo, slanou snídani jsem neměla ani nepamatuju a díky tomuto zážitku zase dlouho mít nebudu a hlad jsem měla asi tak 10 minut potom, protože mi to prostě nedalo žádné hodnoty.
jo, jenže na oběd přišlo ještě něco o dost horšího. Představte si talíř plný těstovin a uprostřed dvě masové koule. Po důkladném promíchání jste našli na dně trochu růžové omáčky (což měla být asi rajská) alá zředěný kečup. Po vůni jste cítili skořicový šnek a těstoviny byly sladké! No prostě děs! Rajskou nemám ráda ani normálně, ale tohle.. Jediné, co se dalo, byly ty masové koule.
Takže se není čemu divit, že doma jsem naprosto nadšeně skočila po lednici a zásobě zeleniny!


Jak jste si užili víkend vy? A taky vás ve škole teď tak drtí? Nějaké podobné "krásné" zážitky z gastronomie nějakého hotelu?

2 komentáře:

  1. Ty jsi už ve třetáku? O.o Já myslela, že jsi druhačka stejně jako já :) Ta sukně je super! Když někde není dobré jídlo, hned je to o poznání (velké poznání) horší! :D a chlebíček si určitě upeč, je skvělý!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, třeťák :) Tuším, že jsem to tu už někde psala...
      Že? Hlavně poměrně vyhlášený hotel, tak to nechápu :/

      Vymazat