pátek 17. dubna 2015

Cvičení: Jillian Michaels 1

Rozhodla jsem se začleňovat více články o obecnějších tématech, než jen čím se živím a jak vypadají moje dny. Ač vím, že i o těch příliš nepíši. Jo, slíbila jsem, že budu více přidávat, na začátku týdne jsem o tom psala... jakto, že se tedy ozývám až teď, když je pátek?
Abych byla upřímná, tento týden toho bylo nějak moc. Nemyslím ve škole, ale tak nějak celkově. Psali jsme jakési testy, ale hlavně jsem se cítila taková unavená. Nevím, čím to, počasí bylo krásné, ale já nějak nedokázala vůbec vnímat energii z těch jarních paprsků.
Včera jsme navíc s orchestrem hráli na koncertě a já jsem už z naší dirigentky opravdu unavená - takového člověka jste ještě nepotkaly! A víte, co je o to větší hrůza? Že o víkendu máme soustředění... ! Myslím, že umřu...

Nicméně, o tom jsem se vůbec nechtěla rozpovídat :)
Jdeme na první cvičící článek o mé oblíbenkyni. Všichni ji určitě znáte. Malá, uřvaná, drsná, nepolevující Jillian Michaels!
Tato Američanka letos oslavila už čtyřicáté první narozeniny! Těžko uvěřit, že? Při pohledu na ni a její dokonalé tělo by jí málokdo tipl více než třicet.
Je to trenérka, autorka několika knih, taky poměrně známá televizní osobnost. Nejvíce ji asi proslavila účast v soutěži The biggest loser. 
V dnešní době se svými programy, kde kombinuje pilates, jógu, kickbox i posilování s činkami, objíždí celý svět a je jednou z nejznámějších trenérek na světě. Je také matkou dvou dětí, o které se stará se svou přítelkyní :)

To by asi tak nějak stačilo k připomenutí její úžasné osobnosti a teď k prvním programům, které jsem měla od ní odcvičené :)

30 Day Shred
Ono se snad ani nedá začít jiným programem. Je určen začátečníkům a těm, kteří chtějí zpevnit a vytvarovat postavu v co nejkratší čas - tady je to 30 dní. Jill sama říká, že to není možná tolik o hubnutí, ale určitě po tom měsíci poznáte velký rozdíl (obzvlášť pokud se přeměříte před a po)
Alespoň já jej poznala. Tento program jsem cvičila loni na podzim, kdy jsem po létě chtěla dát tělo do pořádku. A povedlo se (bohužel nemám foto). 
Jsou tři série, každou z nich cvičíte 10 dní a poté se posunete na další "level". Jill je tam se dvěma dalšími cvičitelkami, jedna předcvičuje lehčí verze a druhá složitější. Jde o systém 3-2-1 - 3 minuty posilování, 2 minuty kardio a minuta cviky na břišní svalstvo.
Za těch 30 dní jsem Jillian proklínala, nenáviděla, byla naštvaná na každý její další úsměv. Naprosto jsem nechápala, kde bere energii, jak u toho cvičení může ještě vůbec mluvit! Ale ve skutečnosti se tato "nenávist" na konci proměnila v lásku a já jí naprosto propadla. Měsíc uplynul jako voda a já už seděla u PC a vyhledávala další programy, které bych si mohla odcvičit :)



No More Trouble Zones
Hned druhý, který jsem si absolutně zamilovala a dodnes si jej moc ráda zacvičím :) Je už delší, celkově mám tuším okolo 50ti minut, nicméně opravdu stojí za to. Cviky jsou opravdu zaměřené na problémové partie - ruce, břicho, zadek.
Tyhle cviky procvičuje každá ženská na youtube, říkáte si. Ale nejedná se o nic nudného, naopak. Na nudu vůbec není čas! S Jill jsou tam opět další dvě děvčata, které předcvičují a Jillian nám na nich ukazuje, jak správně cvik provést, kde se dělají časté chyby, čemu se vyvarovat.
Opět je to sestavené ze setů, které se vždy zopakují. A opět není potřeba nic jiného než karimatka nebo nějaká podložka a činky (případně flašky s vodou - i já na nich začínala)


Co se mi na Jillian strašně líbí je, jak umí namotivovat. Sice na vás křičí, ale právě díky tomu z vás dostane vše! Opravdu vše, co ve vás je. Vykašlete se na okolí, prostě jen jedete. A ono to za to stojí. Po každém cvičení jste možná slití, vyplivnutí, vyčerpaní... Ale výsledky se dostaví :) A taky parádní pocit - a ten u srdce opravdu zahřeje! Jill taky říká, že je důležité se pochválit.
Tak se pochvalte, že jste to dočetli do konce a o dalších programech zase jindy.

Co vy a váš vztah k této trenérce? Máte ji rádi? Cvičíte podle ní? :)

10 komentářů:

  1. Jill je skvělá, mám odcvičeno 30DS, Body revolution a některé ze samostatných workoutů a na domácí cvičení je pro mě pořád číslo 1 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 30day shred je asi taková klasika, kdo zná Jillian, i toto má odcvičené :D ALe jo, Jill a její workouty, na doma jedno z nejlepších ;)

      Vymazat
  2. Díky Jillian jsem vlastně kdysi začala pořádně cvičit :) Hrozně mě to chytlo - ten pocit zlepšení, ta motivace, to, jak se zakousneš, když na Tebe ječí z obrazovky! Dodnes si s ní ráda zavzpomínám a dám nějaký ten workout :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nápodobně! Ona mě k tomu vlastně teprve tak nějak pořádně přimkla! :) A to pěkně silně, protože mě to nepřestalo bavit a věnuji se tomu čím dál víc a čím dál víc ráda! :) A její ječení je motivace sama!

      Vymazat
  3. 30DS jsem taky odcvičila a doposud je to můj neoblíbenější cvičební program, od té doby cvičím pravidelněji a dokonce mě to i baví :))
    BE YOU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, měla jsem to úplně stejně :) Je dobré si pak projít, jaké všechny programy má, různě zaměřené, všechny jsou parádní!

      Vymazat
  4. Jí je 41? O.o to bych teda vůbec neřekla! :) Vypadá skvěle a myslím, že snad každý s ní někdy cvičil:) Já jako jsem s ní cvičila 30 SH, ale jen asi 13 dní, potom mě to nebavilo:D:D ale plánuji zase s ní začít cvičit :)

    Moc děkuju!:) Určitě to zkus, chutná to úžasně :3 Tím, že si kaši nesladím, tak ji aspon krásně osladí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se tomu věku divila!
      No, ona ta druhá fáze v 30DS je nejméně záživná, možná proto tě to nebavilo :) Zkus jít dál, stojí to za to! :)

      Vymazat
  5. Už delší dobu sebe a svoje tělo přemlouvám, aby se zapojilo do některé výzvy s Jillian :) Zatím se tak neuskutečnilo :D Jinak hezký článek! :)
    Mimochodem máš hezký blog, rozhodně jsem ho nenavštívila naposledy!! Byla bych moc ráda, kdybys i ty navštívila můj blog, případně se stala mojí čtenářkou :)
    Měj se hezky..:)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Jillian to opravdu stojí za to, takže neváhej a pusť se do toho! :)
      Jinak děkuji, určitě se kouknu :)

      Vymazat