neděle 8. března 2015

Nechtěný jarní detox, slečna Bc. a sluníčko

Trochu složitý a nekonkrétní název, já vím, ale nebojte, vše osvětlím.
Jak víte, tento týden jsem měla jarní prázdniny. A že byly fakt jarní! Sluníčko se téměř nehnulo z oblohy, krásně zářilo a osvětlovalo krajinu, prostě nádhera!
Bohužel, se mi té nádhery dostalo víceméně jen z postele - ano, položila mě střevní chřipka. A víte co? To fakt naštve!
Úterý a středu jsem nebyla téměř schopná se hýbat, pamatuji si víceméně výhled jen na záchodovou mísu - moc hezký!
A co na mě na tom fakt naštvalo, měla jsem jet do Brna, za sestrou, obíhat svatební salony a nadávat na příliš mnoho bílé barvy, krajek a kytiček. A houbelec! Teda, spíš mě mrzelo, že to chuděra musela absolvovat sama a já šaty viděla jen z fotek.
Ve čtvrtek mi bylo už o něco lépe, ale stále nic dobrého, nicméně už jsem do sebe vpravila i nějaké to jídlo a celá rozlámaná z postele jsem si zacvičila i jógu - po strašně dlouhé době a musím se přiznat, úplně mi pomohla si vyčistit hlavu, pomoct přeleženým svalům, prostě paráda. Uvědomila jsem si, že nemá cenu nadávat, tělo si vyžádalo nějakou tu očistu a aspoň nemusím dohánět milion věcí do školy.


Takže logicky za tento týden ani nečekejte nějaké My Dishes - ukázku z jídelníčku maroda máte tu aneb různé variace piškotů. Jednou s banánem, jednou s hamánkem jednou rozmačkané v jogurtu (což je mimochodem fakt dobré :D ) a jedna dietní polévka s rohlíkem. No, jak vidíte, fakt jsem si pošmakovala! :D

V pátek mi bylo už naštěstí dobře, tak jsem se rozhodla pro malou procházku, protože venku svítilo sluníčko. A taky mi pomohlo :) Nejen, že mi zlepšilo náladu, ale na mých bledých lících vykouzlila červenou barvu a celkově bych řekla, že mi tak nějak vlilo energii do žil!
Prošla jsem se po obchodech, kde teda nic moc nebylo, a nakonec zakotvila v Lidlu, kde měli běhací náčiní. Původně jsem si myslela na legíny, ale zůstaly jen XXXL a růžové, takže nebylo moc z čeho vybírat no :D Tak jsem si koupila nakonec mikinu a nemůžu se dočkat, až ji vyzkouším :)


Večer se pak nesl v rodinném kruhu, přijela babička z Čech, a tak jsme seděli u tety a povídali si.
A důvod, proč se babi táhla přes celou republiku? V sobotu nás totiž čekaly sestřiny promoce :) Takže jsem se do Brna přece jen dostala, sice ne tak jak jsem úplně chtěla, ale být jsem tam byla :D 
V sále naše delegace - naši, já, bratr, obě babičky a děda a nevlastní děda, sestřin snoubenec, jeho bratr a rodiče - zabrala celou jednu řadu židlí a usilovně fotila a někteří potlačili slzičku žeeee :D
Ne, ceremoniál byl pěkný, ne moc dlouhý, s živou hudbou. Pak se šlo do restaurace (Steak house :D ) a jen se mlaskalo.


Abych Vám udělala trochu chutě, dala jsem si gnocchi se špenátem, smetanou a sýrem. Jasně, proč jsem si nedala steak a trapně jela gnocchi? Protože prostě miluju italskou kuchyni a když je mají, tak si je dát musím! :D A taky jsem to maso nechtěla tak úplně riskovat no..

Každopádně sestra byla spokojená a to je nejdůležitější, když už je to naše paní bakalářka :) Dostala diplom, samozřejmě nějaké ty dary :) I přes některé nezdary a těžší okamžiky (nic není dokonalé a taky když se sejde velká část rodiny, je těžké se na něčem shodnout - obzvláť s naší babčou) se myslím den vydařil a večer jsme se spokojeně vrátili domů, kde jsme si s našima a bratrem ještě asi 2 hodiny povídali.
A bylo to moc fajn. Víte, my to moc často neděláme...nebo spíš ne takto otevřeně, upřímně :) Prostě mně to tak zahřálo u srdíčka!

Sestřiny pugéty :D

Dnešek je taky krásný slunečný den, ven jsem se ale moc nedostala. Ráno jsem uklízela a vařila oběd, odpoledne rozloučit s babičkou a pak jsem si chtěla po delší pauze taky pořádně zacvičit - a jakou radost jsem z toho měla! :)
Asi bych teď měla něco dělat do školy, ale upřímně, fakt se mi nechce a ani není moc co, tak na to asi kašlu. Proč si kazit náladu, že :D
Už končím se svými kecy, přeji Vám krásný MDŽ a užijte si zbytek krásného nedělního dne ;)

Jak jste prožily dnešní den vy? Udělaly jste si radost na MDŽ? Aspoň nějakou čokoládkou nebo kytičkou byste měly, takže šup do toho! :)

5 komentářů:

  1. Teď se ty chřipky nějak rozmohly, taky na mě nějaká leze :D Jídlo moc hezké, úplně se mi sbíhají sliny :DDD Já i při své poloviční nemoci nedám dopustit na kašičku a jak jsem si pochutnala! :D Já bohužel nic na mdž nedostala :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozmohly, tak doufám, že jedna stačila :D Kašička tě z nemoci hned vyléčí, to si dopřej! :)

      Vymazat
  2. To mě mrzí :(( Z emailu vím, jak ses do toho Brna těšila :/ Jinak máme stejnou mikču! :D Lídl je best!
    My máme každý den do 15:00, takže bych asi umřela hlady! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těšila no :/ To je tak když se člověk těší! Ale snad mi to vyjde na Velikonoce! :) A ano, Lidl jede! :D
      A to potom chápu, my máme různé rozvrhy, ale míváme volné hodiny a já mám školu kousek no :)

      Vymazat
  3. Moc děkuju!! :) S tím samozřejmě souhlasím, více jsem o tom psala jako odpověď na komentář slečny :) je to tak rozvinuté téma, že vše snad zahrnout ani nejde :)

    OdpovědětVymazat