čtvrtek 13. dubna 2017

Várka novinek od SEMIX

Od léta 2016 už uplynula nějaká ta doba, ale jedno pokračuje...respektive spíš navazuje. V létě jsem psala recenze na nové produkty firmy SEMIX a k tomu probíhaly i dvě soutěže (připomenout si to můžete ZDE a ZDE).
No a dostala jsem další příležitost k psaní, testování a recenzování :-) Jsem za to ráda, s firmou se skvěle komunikuje, nikdy není žádný problém. Navíc jsem sama byla na novinky, které zase za poslední dobu "vpustily" do světa, zvědavá, takže...se to tak nějak sešlo a .. prostě užitečné s příjemným :-)
Přijde mi, že celkově se SEMIX snaží a vymýšlí spoustu zdravých a chutných novinek (různé proteinové kaše, ale teď už i proteinové koktejly, müsli bez palmového oleje, cukru nebo lepku,...), ale také nové variace a příchuti "starých" známých produktů.

Teď už ale k těm produktům, které jsem zkoušela já. Jednalo se převážně o nové kaše, müsli srdíčka a pak různé lupínky, na které jsem se upřímně těšila asi nejvíc.
Předem se trochu omlouvám za nekvalitu fotek, jak jsem teď na bytě v Brně, nemám k dispozici foťák a můj telefon....no #focenokalkulackou často dost sedí.


Všechny mňamky, které mi teď přišly v balíčku :-)


Začnu od kaší, protože...kaše je základ, všichni to víme :D
První jsem zkusila tuto novou bezlepkovou Chia kaši, příchuť jablko a skořice. Taková příjemná kombinace chutí, hodící se možná spíš k podzimu, ale..my skořicožrouti to můžeme all year long. Byla jsem zvědavá na její chuť a konzistenci hlavně co se týče toho, že je bezlepková. Místo ovesných vloček v ní najdeme pohankové vločky, pak jáhlové a kukuřičné lupínky, no a samozřejmě chia semínka. Už dříve jsem měla sladké pohankové kaše a abych byla upřímná, ty mi moc nesedly. Ale tady? Nešlo to v chuti vůbec poznat. Možná to je taky tím, že jablko a skořice je taková lehká, neutrální příchuť, takže se všechny složky spíš příjemně doplnily a bylo to...prostě mňam! :-)
Na porci (65g) obsahuje 256kcal, z toho 4,6g T, 44g S a 6,5g B.



Další kaší byla slaná, zeleninová kaše. Ano, čtete správně. I slaná se vyrábí. Byla jsem hrozně moc zvědavá na to, jaká bude. Protože i když jsou na netu různé tipy na slané ovesné kaše, nikdy jsem upřímně nenašla úplně "odvahu" na to, si je udělat. Takže taková premiéra pro mě :-)
Jak jsem psala výše, jedná se o ovesnou kaši a v ní je přidaná sušená zelenina (mrkev, cibule, libeček, česnek). Pokud někdo čekal čerstvou, no tak..to asi není úplně možné no. Ale i tak je to zajímavý nápad. A chuť? Byla jsem z toho taková...no, chutnalo to jako zeleninová polévka :-D Možná mi ji to připomnělo i proto, že u nás doma se polévky nezahušťují moukou, ale právě ovesnými vločkami. Takže pro mě výsledek dobrý, na to jak jsem se "bála", to bylo fajn :-) Neříkám, že je to něco, co bych chtěla jíst pořád nebo často, pořád jsem spíš věrná sladkým verzím, ale na zkoušku zajímavé a chutné :-)
Na porci (65g) má 243 kcal, 4,1g T, 41g S a 7,5g B.


Tentokrát to ale nebylo jen o kaších, a proto se posuneme dál, a to k roztomilým müsli srdíčkům.

Kokosová müsli srdíčka, příchuť stvořená přímo pro mě. Tady bylo naprosto jasné, že mi to bude chutnat, já a kokos...láska na první pohled. Tady nemám prostě co vytknout, jsem ořechomil, je to křupavé, roztomilé, miluju to, konec příběhu ;-)


Minule jsem se trochu rozepsala i o tom, jaké další příchuti by byly fajn, kdyby vyšly na trh a..no, mám skoro pocit, jako by mé prosby byly vyslyšeny :-D Na trhu se teď nově objevily srdíčka s lískovými oříšky (anoooooooooo!) a nově i tyto s jablkem a chia semínky (jako dokonalá dvojka k té kaši).
Opět nemám co vytknout, chuťově byly opět takové jemnější, příjemné zpestření do tvarohu nebo jako svačinka na cestu. Palmový tuk se v nich už nenachází, buď je tam směs olivového a kokosového, nebo slunečnicový, takže.. srdíčka mě nadchnou vždy, za mě palec rozhodně nahoru :-)


No a dostáváme se k tomu, na co jsem se těšila nejvíc - různým druhům lupínků :-)

První jsem otevřela a ochutnala Celozrnné lupínky špaldové s čokoládou. Proč? No, protože čokoláda :-D Ale i proto, že nejsou ovesné. Chtěla jsem zkusit nějaké jiné první, protože..přece jen ovesné jsou takovou větší klasikou.
Balení 200g a i když se na obalu píše, že je to 5 porcí, já to měla přesně na dvě. Tedy, jo, jsem žrout, ale taky mi fakt moc chutnaly! Pár ingrediencí a i tak se dá vykouzlit lahodná směs.

Druhé jsem otevřela už stálejší ovesné, s jablkem a se skořicí. Jde poznat, že si firma SEMIX tuto kombinaci chutí oblíbila. A já se nedivím, ani trochu, vždyť.. to je úplně dokonalé spojení! Chutnají jako 4HIT zapékané müsli, které jsem dříve také od této firmy ochutnala. Asi se spíš jedná o nějakou novější, vylepšenější verzi, protože to müsli jsem už na jejich stránkách nemohla najít. Nicméně za mě opět a zase výborná záležitost a ....zmizelo to..no, rychle :-)

A na závěr jsem si nechala ovesné s medem a chia semínky. Říkejte o mně, že jsem divná, ale..já moc nemusím med. Možná i proto jsem si je instinktivně nechala jako poslední, protože...se mi do toho prostě moc nechtělo. Ale nakonec jsem se vůbec "bát" nemusela..! Med tam šel cítit fakt jen jemně (pro některé možná mínus, pro mě plus), spíš jako by doplňoval a opravdu pomáhal spojit ostatní složky - což jsou právě chia semínka, ale i lněná nebo dýňová semínka. Celkově to  vytvořilo moc dobrou chuťovou kombinaci a já se těším ještě na tu druhou půlku balíčku, co mě čeká v šuplíčku (#onosetorymuje) :-)



Lupínky dělají taky v "čistých" verzích. Tedy, že jsou to opravdu jen ony lupínky, bez čehokoli přidaného. Takže si člověk může vychutnat tu samotnou chuť a křupavost, nebo si je třeba sám namíchat s tím, co má rád :-)
Ovesné celozrnné lupínky jsou takovou klasikou, která neomrzí. Dají se smíchat s tvarohem/jogurtem/mlékem a doplnit třeba ještě o sušené ovoce, oříšky a chutná snídaně/svačina je na světě. Já si je (jak jinak) házela do tvarohu a ...v žaludku jako v nebíčku :-)
Pohankové celozrnné lupínky jsem už taky znala, doma jsem je párkrát koupily a ...já nevím, jak je to možné, ale..v té lupínkové podobě to úplně dokonale podtrhne tu "oříškovou" chuť pohanky, takže..se z toho stane úplné nebe v hubě puse.


Co říct závěrem..
Já myslím, že je o mně všeobecně známo, že mám radši, když si můžu sama něco udělat, vytvořit, smíchat..než když je to v "předpřipravené" variantě. Ale pravdou je, že pokud už taková chvíle nastane a já po nějakém takovém produktu sáhnu, je to nejčastěji firma SEMIX. Neříkám to kvůli reklamě, ničemu takovému, ale protože to tak prostě mám. Jasně, že je v obchodě možnost si to koupit i pod nějakou jinou značkou (ty různé AQ nebo K Classic a já nevím, co všechno), možná i levněji, to jsem nikdy nepozorovala. Ale nevím, proč bych to dělala, když tady to mám vyzkoušené, podpořím českou firmu, která se opravdu snaží, a navíc..ceny jsou moc pěkné :-)
Jsem ráda, že můžu s nimi spolupracovat a jednou za čas jim takovou recenzi napsat, protože..se to píše v podstatě samo. Nemám co vytknout, jsem spokojená a všechno to, o co se snaží i mimo vyrábění zdravých pochutin, je prostě chvályhodné a ohromující. Takže děkuji za to, že mám tu možnost a že jsem mohla opět ochutnávat a psát :-)

A co vy, znáte nějakou z těch novinek? Co říkáte třeba na slanou verzi ovesné kaše? Nebo které lupínky oceníte nejvíce vy? :-)
Těším se na komentáře! :-)

1 komentář:

  1. Ahoj,
    já mám Semix moc ráda. Mají opravdu super výrobky a zatím co jsem zkusila tak mi moc chutnalo. Nově jsem objevila, že v Lidlu prodávají špaldové a pohankové lupínky takže super!

    OdpovědětVymazat