pondělí 26. prosince 2016

Nejlepší dárky jsou zážitky a vzpomínky

Posledně jsem psala článek o tom, jak mě vůbec nechytla Vánoční nálada, jak si to neuvědomuji a tak. Když už to tu všechno bylo, začala jsem nad tím trochu víc dumat.. Ono, co to vlastně znamená "mít vánoční náladu" a "cítit Vánoce"..?
Když jsem tak seděla u toho stromečku s rodinou a smáli jsme se nějaké úplně kravině, bylo mi fajn.. a bylo by mi asi fuk, jestli je zrovna léto, zima, jestli za oknem sněží nebo padají trakaře.
Tak nějak mi došlo, že ...asi už nikdy nepocítím ty dětské Vánoce, kdy se fakt těšíme na dárečky, jak dostaneme nové auto nebo panenku (po čemž vlastně už asi dnešní děti netouží, ale..já to tak měla).. Ale že je to tak v pořádku. Protože teď si naopak více vážím toho, že..mám kolem sebe tu rodinu, se kterou to mohu sdílet, se kterou se mohu smát a radovat a to, že si dáme nějakou materiální maličkost, je vlastně jen bonus.

Pravdou je, že ale já hrozně hrozně ráda dávám dárky. A vždy chci dát prostě něco pěkného, co potěší, z čeho ten druhý bude mít fakt upřímnou radost. No jo, jenomže.. v rodině nemám jen maminku a sestru, kterým vymyslet dárek pro mě prostě není zas až tak těžké. Větším oříškem je pro mě vždy tatík a bratr. To abych začala vymýšlet hned jak jedny Vánoce skončí a stejně to půjdu kupovat až 23.prosince! A mrzí mě to. Nechci, aby to bylo, že jim ten dárek musím dát.. já chci, ale..no, prostě je těžké co.



Za uplynulý rok se toho stala fakt obrovská spousta. Neustále se někam posunujeme a ne vždy úplně cestou, kterou bychom si sami vybrali nebo se jí chtěli vydat. Ale prostě se nám to do života dostalo a je na člověku, aby se s tím nějak popral. Mám takový pocit, že v naší rodině toho bylo v roce 2016 možná až moc... Ale víte co, nakonec jsme se s tím poprali a zvládli to. Všechno.
A sešli jsme se pod tím stromkem, pili pivo (já teda vodu, ale chápeme se), jedli cukroví, zpívali koledy, skládali písně a...no, prostě..užívali si sami sebe. Sdíleli tu lásku.

Jednou mi kamarádka řekla, že nejlepšími dárky jsou fotky.
A mně teď před Vánoci došlo, že na tom něco bude. Protože se jedná vlastně o vzpomínky.
Ty, které nám nikdo vzít nemůže... tedy jako přímo.
Ale je fakt, že paměť někdy zkresluje, člověk si to přibarví, pozmění a za pár let třeba už přesně neví, jak to bylo. Ale jeden takový pohled na fotku visící na stěně může všechno změnit.
Já letos dostala možnost dát takové dárky.
A když mi paní napsala o této "spolupráci" , nebo jak to říct, neváhala jsem. Došlo mi, že u fotek se totiž člověk potom opravdu nejvíce nasměje, dojme...prostě..vtáhne jej to opravdu do té doby, kdy byla fotka pořízena.
Takže jsem nechala takové větší fotky udělat.
Na Pixers.cz je teda mnohem více možností, než si nechat udělat jen foto. Stránky jsou přímo přeplněné možnostmi, jaké obrazy a fotografické koláže a kdeco všechno je možné si nechat udělat. Přes různé známe fotografie, různých měst, zvířat, krajin, slavných lidí až po ty vlastní fotky, které si vyfotíme třeba úplnou náhodou.



A já se nakonec rozhodla jít touto cestou.
A vybrala jsem tam tak tři dárky. Které udělaly ohromnou radost a já vím, že se neztratí někde zastrčené v šuplíku s tím "no tak mi chtěl něco dát, tak koupil to první co viděl." Ale že budou viset, budou na očích a ...budou kouzlit úsměv na tváři i jiným lidem, kteří je uvidí.
První jsem zvolila pro naše. Protože se hodně mění, my - děti jsme už všichni dospělí, tak nějak pořád odcházíme z domu a zase se tam vracíme, potřebujeme jejich pomoc a jindy je naopak odháníme. Prostě to s námi nemají lehké, ale...hezká vzpomínka na dny, kdy držíme pospolu je prostě jednoznačně krásná. Takže jsem vybrala fotku se svou sestrou..z léta, ze dnů, kdy to vůbec nebylo lehké, ale stejně se na fotce objímáme a smějeme, protože..jsme prostě spolu a ..o to jde :) (ještě jsem jim k tomu nakreslila obrázek - neříkám, že jsem kdoví jaký malíř, ale umění je mi prostě blízké a ráda dárky i vyrábím..navíc, oni se poznali a radost to udělalo, takže..účel splněn :) )




Druhou jsem vybrala pro švagra se sestrou. Protože si prožili své a lásky není nikdy dost, vybrala jsem jednu fotku z jejich svatby a vložila ji do tvaru srdce - strašně se mi na těch dvou totiž líbí, jak..neustále drží spolu. Jak se milují, společně vše překonávají. Ve chvílích, kdy by se jiní naopak rozpojili a pohádali, odstrčili druhého od sebe, oni se naopak ještě více semknou a ...podporují se.



A třetí jsem vybrala právě pro tu kamarádku, která mi říkala, že fotky jsou nejlepší dárky. Nechala jsem jí udělat takovou koláž našich fotek z různých míst a různých časů. Protože i když jsme každá jinde, tak jsem pořád spolu. Prožili jsme toho tolik, prošli fakt těžkými časy a přesto všechno si vždy najdeme jedna pro druhou čas...Jsem neskutečně vděčná, že mám takového člověka..



Takže jak vidíte, co se týče vlastních fotek a nápadů, jsou cesty opravdu otevřeny. Prostě si vyberete formát, tvar, kolik fotek chcete v koláži, jestli chcete obraz nebo tapetu nebo třeba nálepku a je to. Co je zajímavé, je, že můžete vytvořit i různé puzzle nebo že si těmi fotkami oblepíte i nábytek.
Co se týče dalších výběrů, tam tam najdete různé fototapety. Já osobně jsem docela zmatkář a než někde najdu to, co hledám, tak to trvá. Proto oceňuji třeba i to, jak mají stránky rozděleny. Podle umístění (do jakého pokoje tapetu chcete, kanceláře, školy, restaurace, kadeřnictví,...), podle tématu (krajiny, města, lidé) nebo podle kolekce.
Další jsou obrazy a plakáty. Na ty obrazy jsem právě nechala udělat i své fotografie a ..třeba je dobrá obezřetnost i to, že Vám pošlou s tím i součástky, pomocí kterých si to na zeď připevníte. Samozřejmost? No, divili byste se, ale pro některé rozhodně ne.
A pak třeba nálepky, které lze nalepit opravdu kamkoliv.
S tím, že nahoře na stránce je samozřejmě vyhledávač, takže pokud máte nějaké jasné přání, tak nemusíte brouzdat stránkami a hledat. Na druhou stranu, já se vždy ráda podívám a inspiruji.


No, myslím, že to bylo dnes už dost dlouhé.
Po delší době mám chvíli čas a prostě jsem měla chuť se trochu rozepsat. Snad Vám to něco přinese a ...budu ráda, když mi sami napíšete, co jste hezkého dostali nebo naopak darovali, jestli máte taky rádi pěkné fotografické a vzpomínkové dárky, co celkově Vás vždy nejvíce potěší. Jestli třeba znáte firmu nebo nějakou jinou, která se podobným tématem zabývá. Budu ráda :)
A přeji všem dodatečně krásné svátky, hlavně tu pohodu a odpočinek, klid a radostný čas s blízkými! A pokud bych nestihla už nic seškrábat do silvestra, tak i krásný nový rok! :)


1 komentář:

  1. No ja jsem oznamila nasim pred nedavnem, ze se stehujeme s pritelem do noveho bytu a dostala jsem takoveto nadobi https://www.decodoma.cz/Nerezoveho-nadobi-s-neprilnavym-povrchem-sada-12-dilu.html a kdyz jsem mamce rekla, ze prece neumim varit, tak rekla, ze takhle se to naucim pouzivat a varit. Neco na tom bude - mam to tyden doma a kazdej den jsem neco uvarila :-D

    OdpovědětVymazat