neděle 3. července 2016

SEMIX a jejich kaše + SOUTĚŽ

Pěkný den přeji!
Jsem tu opět a zase jednou s recenzí. Opět na firmu Semix, na jejichž výrobky jsem psala recenzi už jednou (můžete si přečíst zde). Tenkrát šlo o výhru v soutěži na facebooku, bylo to z mé vůle, prostě jsem ochutnala něco nového, zajímavého a chtěla o tom dát vědět do světa.
Tak trochu se to vyplatilo, jelikož tentokrát mě sami požádali, abych napsala recenze na jejich produkty! :-) Za což jsem fakt ráda, a to nejen kvůli tomu, že jejich výrobky mi opravdu chutnají, ale i díky příležitosti a vložené důvěře :)
Opět se mi domů dostal mega balík plný dobrot a musím říct, že mám co dělat, aby nepadl hned celý! Ale musí se postupně a stejně to tak bude i články, chystám dva. Začnu dnes s recenzí na kaše a další bude na müsli srdíčka a müsli do ruky a k tomu taky nějaké povídání o palmovém tuku.
Součástí budou i menší soutěže o ceny od Semixu, takže čtěte až do konce, ať víte, o jaké zajímavé ceny se můžete zapojit!

A začnu u starších kousků, postupně se dostaneme k novinkám :)
Hned jako první bych se ráda rozepsala o Chia kaších. Balíček má 65g, stačí vysypat do misky, zalít horkou vodou a rychlosnídaně je na světě. Možná si říkáte, že v takových vedrech jíst horkou kaši na snídani je blbost, ale... vlastně je to pro mě plus, protože nemusím stát u sporáku a míchat jako šílená, jen zaleju misku, 2-3 minutky počkám a je hotovo ;)
Líbí se mi nápad s přidáním chia semínek, protože jak asi všichni víme, ty jsou plné minerálů, vlákniny a Omega-3 a Omega-6 mastných kyselin, a tudíž jsou ne náhodou považovány za jedno ze super foods. Ale pro ty, kdo by nevěděli, jedná se o semínka Šalvěje Hispánské a jsou unikátní hlavně tím, jak dokáží vázat vodu. Tím pádem hodně nabudou a z kaše je rázem hora kaše.. A to se nám líbí! 




První jsem ochutnala Borůvkovou se syrovátkou. Na 65g má 239kcal/1001kJ, z toho 3,4g tuků, 42g sacharidů a 7,2g bílkovin. Obsahuje kyselinu alfa-linolenovou, ta přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. A protože to ne každý ví, já třeba ocením, že je to na obale napsané.
Chuťově byla moc dobrá, chia semínka byla viditelná, stejně tak borůvky :) Příjemně nasládlá, ale ne příliš. Akorát konzistence, byla jsem spokojena ;)




Druhou příchutí Chia kaší je Brusinková s kešu oříšky. 254kcal/1066kJ, z toho 5,9g T, 42g S a 5,8g B.
Tato kaše byla pro mě příjemným překvapením. Nevím proč, jsem od ní nějak moc neočekávala, ale předčila to a to hodně! Kousky brusinek, opravdu křupavé kešu oříšky, chia semínka :) No, opravdu nemám co vytknout (snad jen to, že bych jí snědla ještě třikrát tolik :D ). Výborná!



Obě kaše spadají do skupiny B - to je taková speciální stupnice firmy Semix, u každého produktu na jejich eshopu se dozvíte, do které spadá - a to znamená, že se jedná o prospěšné cereálie, které jsou ochucené a pouze mírně oslazené.


Dále jsem ochutnala Ovesnou kaši -80% ... to znamená, že je tam o 80% méně cukru oproti běžné kaši. Jedná se vlastně o úplně normální běžnou ovesnou kaši, neobsahuje žádné zbytečné cukry navíc, jen ovesné vločky, rostlinnou vlákninu, přírodní aroma a mořskou sůl. Ano, to je vše, tak jednoduché. Balíček má opět 65g, na něj 221kcal/930kcal, z toho 3g T, 35g S a 6,2g B. A díky tomu, že je tam obsaženo velké množství ovesných vloček, je taky jasné, že má poměrně vysoké množství tolik zdravé a potřebné vlákniny - 16g na porci.
Chuťově je...no, normální ovesná kaše, nevím, co více bych dodala. Je fakt, že v ní není přidaný cukr, ale ani tak jsem neměla potřebu ji nějak doslazovat, byla sama o sobě chutná a já si na ní na snídani pošmákla :-)




Ještě jedna kaše má snížené množství cukrů oproti běžných kaším, které naleznete v obchodech. A tou je Vícezrnná kaše -80%, která obsahuje vločky z jáhel, rýže, kukuřice a pohanky, a tím pádem je vhodná i pro celiaky, neobsahuje lepek.
Na porci 229kcal/962kJ, z toho 1,9g T, 41g S a 5,1g B. Opět i dost vlákniny - 13,7g.
Opět kaše, od které jsem, nevím proč, nějak moc neočekávala. Prostě mě lákala nejméně. Ale výsledek mě opět dostal. Byla moc dobrá, snědla jsem si ji jako potréninkovou svačinku a byla jsem prostě příjemně překvapena :-) Jemná chuť, s většími kousky vloček, oproti ovesným hrubší, nicméně fajn změna!





Obě tyto kaše jsou neochucené, nepřislazované a bez zbytečných přidaných tuků. Tím pádem se v Semixové stupnici řadí k výrobkům skupiny A, tedy těm nejprospěšnějším a nejpřirozenějším. Jedná se o novinky, do prodeje se dostaly poměrně nedávno.
Celkově se mi líbí tady ta koncepce. Tedy boj za to, aby se zbytečně do potravin a výrobků nepřidávala umělá aromata, sladidla, cukry, palmový tuk. Firma Semix dokonce vydal Manifest o cukru, kde právě hovoří o jejich rozdělení cereálií do 4 skupin (A, B, C, D) a o tom, jak je cukr pro lidské tělo škodlivý a jak je jednoduché být na něm závislí. A pravidelně taky vychází články v Bezcukrovém zpravodajství. Myslím si, že je to dost zajímavé čtení a každý člověk by se o tom měl něco dozvědět.


Jsem ráda, že existují firmy a lidi, kteří nevyrábějí jídlo jen proto, aby se prodávalo a byl vysoký výdělek, ale taky myslí na lidské zdraví a snaží se bojovat proti zbytečnostem, které se do našeho těla dostávají konzumací spousty výrobků. Firma se chce nadále zabývat zvyšováním počtu právě výrobků v kategorii A, tedy chtějí prostě nalézt a vyrábět chutné výrobky, cereálie a kaše, aniž by se do nich přidávalo cokoliv navíc, jak to dělá spousta jiných firem.
A teď to může znít, jako že mě poprosili, abych je vychválila až do nebe, ale já jsem člověk upřímný a píšu to jak to cítím. Oceňuji takovou lidskou práci a myslím si, že to má smysl. Pro lidské zdraví, pro přírodu. Pro spokojenější a zdravější život.



Poslední dvě kaše jsou taky poněkud speciální. Jedná se o novinky na trhu, které si my, fitness nadšenci a maniaci, zajisté oblíbíme. Hahá, hádáte správně, bude v tom protein! I Semix již začal vyrábět proteinové kaše, a to hned ve dvou příchutích (a já věřím, že nezůstane jen u nich!). Je do nich přidám syrovátkový proteinový koncentrát, a jak všichni fitnessáci víme, bílkoviny = gains, takže pojďme do toho! Opět je tu také snaha o co největší přirozenost, takže ne, ve složení nenajdeme palmový tuk a místo cukru xylitol. Tedy přírodní látku, která je vlastně podobná cukru, ale na rozdíl od něj má asi o 2/3 méně kalorií, nachází se v ovoci, zelenině, kukuřičných luscích nebo ovsu.


První je Banánová proteinová kaše, na 65g má 246kcal/1027kJ, z toho 4,4g T, 32g S a 18g B. A to už je pěkné :)
Tak tato příchuť do mě spadla jako nic. Možná je to mou láskou k banánům, každopádně!! V kaši šla opravdu cítit jejich chuť, byla jemná, akorát sladká, fakt super :) Z proteinových za mě vede tato!



Jahodová proteinová kaše má také 246kcal/1027kJ, z toho 4,2g T, 32g S a 18B.
Abych byla upřímná, čekala jsem ji asi o něco lepší. Ne, že by mi nechutnala, to ne, byla dobrá, šel cítit i ten protein (už mám na to asi jazyk :D ), ale.. přidala bych více jahodové chuti, když už je jahodová! Nebo třeba rovnou jahodový protein, protože... já jsem milovník jahod, tak prostě pořádně jahodovou chuť ocením, a vsadím se, že by se nás našlo více :-) Verdikt? Za mě dobrá, ale kdyby byla více ovocná, pochutnala bych si o něco více.




Možná to sem tak úplně nepatří, ale musím zmínit i strašně milé obaly kaší, které jsem si prostě zamilovala na první pohled. A přiznejme si, že když nějaké jídlo hezky vypadá, pak nám hned i lépe chutná.


Celkově jsem z toho dost nadšená, a to i přesto, že nejsem úplně zastáncem instantních kaší. Ale asi to je právě proto, že většina je plná zbytečných cukrů a palmového oleje, chuť přeslazená a po hodině má člověk zase hlad.
Jo, neměním svůj názor v tom, že je lepší si to udělat úplně podle sebe, ale na druhou stranu když člověk někam jede, spěchá nebo mu to chutná, proč ne. Přesně pro takové chvíle vím, jakou firmu volit, protože výrobky jsou dobré, kvalitní a s láskou dělané. Navíc je to firma česká, můžu jí věřit a vidím, jakou snahu vyvíjí k tomu, aby zlepšili životní prostředí i zdraví lidí. A toho si cením. Jo, možná malý krůček v rámci planety a ekologie, ale malými krůčky se můžeme všichni společně posunout k těm velkým. A konečně něco změnit.


----- SOUTĚŽ ----
A teď ještě slibovaná soutěž :)
Jedná se o balíček výrobků od Semixu, a tím, že je první recenze na kaše, půjde o balíček plný všech výborných kaší, abyste sami mohli posoudit, že za to stojí :)
Konkrétně 10 ks kaše -80% (5 z každé příchutě), 10 ks proteinové kaše (5 z každé příchutě) a 10 ks Chia kaše (opět 5 z každé příchutě)
A JAK SE ZAPOJIT?
Nebojte, je to jednoduché
Do komentářů mi stačí napsat, jestli znáte výrobky od Semixu, jestli jste ochutnali nějaké novinky a které výrobky Vám nejvíce chutnají. Pokud jste ještě neměli, tak co byste nejraději ochutnali, co Vás nejvíce láká :) K tomu jméno, emailovou adresu (ať mohu výherce informovat)a je hotovo! Já poté do 14 dní (to jest do 17.7.2016) vyberu výherce, kterého informuji a balíček bude na cestě! :-)
TAK SE NEZAPOMEŇTE ZAPOJIT!!! :)




19 komentářů:

  1. Ahoj, výrobky znám ochutnala jsem ty Chia kaše a moc mi chutnaly, ted by me lákala ta proteinová jahodová, obcas jsem mela problémy s chemickou chutí u příchutí práve jako jahoda, tak by me to zajímalo... Jinak jsem líná dělat kaše sama doma, prostě sáček to jistí :-) A hlavně se mi líbí, že dělají věci právě jako proteinová kaše, pro lidi co hodně makají, jako já, je to super řešení, díky moc za článek a soutěž!
    Marketa Burleová
    burleova.m@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Zkoušela jsem borůvkovou chia kaši a byla moc dobrá ani moc sladká ani (neslaná :D ) nesladká :D Dále mám ráda jejich musli srdíčk - hlavně čokoládu s kokosem. A ještě jsem měla třízrnnou kaši natural, tak moc dobrá :)
    Co mě láká jsou ty proteinové kaše, nikde jsem na ně nenarazila, tak jsem celkem zvědavá, až je vyzkouším :)
    Beata Šoborová
    keyfli.b@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tyhle kaše znám pouze vizuelně, stále kolem nich chodím v práci a ne a ne si některou koupit. Snad někdy doufám vyzkouším, třeba zítra když si vzpomenu ji koupit. Od značky Semix jsem jinak měla srdíčka, které jsou hodně podobné těm z Lidlu.
    Můj blog je Terezah-style
    mail: terezka0000@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Z těchto kaší znám pouze ty Chia Kaše, které jsem měla možnost vyzkoušet a moc mi zachutnaly. Ale po tvojí recenzi mi teda padly do oka ty proteinové :-)
    anna.vagnerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Já od nich měla několikrát bezlepkové müsli a třízrnnou kaši, obě super. Tyhle neznám, ale třeba chia dávám do kaší vždycky, takže věřím, že i tyhle chutnají dobře. Ty proteinové mě ale lákají nejvíc, je to zas něco jiného.
    L. (psyxx@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
  6. Od Semixu jsem měla akorát musli srdíčka a křupavé vločky (ovesné a pohankové, miluju oboje). A v práci v šuplíku na mě čeká chia borůvková kaše, jakože až bude hlad, ale ještě jsem se k ní nedostala :)
    A teď když vidím ty nové proteinové kaše, tak určitě vyzkouším i ty.

    Renata (renca.t14@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  7. Výrobky ze Semixu mám moc ráda. Moje mamka pracuje ve zdravé výživě a měla jsem již možnost vyzkoušet kaši s chia semínky a proteinovou banánovou kaši. Já osobně si dělám své ovesné kaše, ale jakmile nemám čas, tyhle instantní kaše jsou nejlepší volbou. Určitě bych ráda vyzkoušela i ty osttní!:)
    klara.odehnalova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj :) od firmy Semix jsem ještě žádnou kaši nebo něco podobného asi neměla a nebo jsem si toho nevšimla :),ale hned zítra si zajdu jednu nebo více kaší koupit.Dívala jsem se na ně už dřív,ale jak jsem si přečetla tyto tvoje recenze tak jsem se rozdodla úplně!Doma si dělám různé kaše.Klasiku ovesnou,ale teď mi celkem zachutnaly i rýžové nebo jáhlové,dám si k tomu vždy nějaké ovoce,semínka,oříšky ... a vždy si pochutnám :) Ty proteinové vypadají taky super,ale nikde jsem je zatím neviděla,ale jak je uvidím asi si je koupím. :)
    můj e-mail : rezie.kucerova@seznam.cz a jméno Terezie Kučerová

    OdpovědětVymazat
  9. Výrobky od Semixu znám, ale bohužel jsem zatím žádnou nevyzkoušela. A protože nejsem pravý instagramerák, když jsem ji ještě neměla, rozhodla jsem se zkusit štěstí v soutěži a vyhrát další štěstí (několik kousků kaše zdarma to chceš! :D) A navíc když mám dneska ty 18. narozeniny, tak to přece zkusit musím! :D :)

    A nejvíce mě láká ta z jáhel,pohanky a rýže :) jo a pak samozřejmě proteinová, protože #gainz! :D

    Jméno: Petra, email:the-biggestfear@seznam.cz


    OdpovědětVymazat
  10. GFC slovakovairca95
    Od semixu jsem zkoušela akorát borůvkovou chia kaši, a velmi mi chutnala.
    slovakovairca95@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. přesně!! chia semínky do kaše, aby jí byl odvakrát toli k:D a měla jsem pohankové lupínky :) ale ty proteinový kaše vypadaj fakt dobře :D
    luckaber@email.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj:) od tejto firmy som zatiaľ nič nevyskúšala, aj keď veľmi by som chcela . Tvoja recenzia ma osloviala a preto som si povedala, že sa zapojím do súťaže a skúsim šťaštie .. produkty ma veľmi zaujali nakoľko neobsahujú palmový tuk a pre mňa to je dôležité. Ďalej ma oslovili kašičky -80% .. ja si moc kaše nesladím a práve niečo také by mi vyhovovalo .. teším sa na to, keď to budem skúšať �� teda aspoň dúfam
    jana.lokajova.29@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj:) od tejto firmy som zatiaľ nič nevyskúšala, aj keď veľmi by som chcela . Tvoja recenzia ma osloviala a preto som si povedala, že sa zapojím do súťaže a skúsim šťaštie .. produkty ma veľmi zaujali nakoľko neobsahujú palmový tuk a pre mňa to je dôležité. Ďalej ma oslovili kašičky -80% .. ja si moc kaše nesladím a práve niečo také by mi vyhovovalo .. teším sa na to, keď to budem skúšať �� teda aspoň dúfam
    jana.lokajova.29@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Zatím jsem se dostala pouze k Vícezrnné kaši, ale většinu pytlíčků mi snědla sestra, takže mi snědený obsah musela vyměnit za čokoládovou alberťáckou kaši. Ale abych se přiznala, vícezrnka mi moc nechutnala, takže bych ráda od Semixu ochutnala ovesnou kaši, ty fakt můžu. :)
    A jak znám svou nejmladší sestru, Chia kaše by se mnou vyměnila za svůj nevinný pohled (nebo zase za čok. ovesnou kaši mňam). Každopádně bych pro ni měla krásný dárek, až se nám za víc jak měsíc vrátí od táty z Ameriky. :)
    zejzen@gmail.com
    Zdeňka Vokolková

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, super recenze. Jsem ráda, že vím o proteinových novinkách, nějak mi unikly :) Ochutnala jsem jejich srdíčka a šmakujou :) Doma mám borůvkovou chia kaši, ale ta čeká na nějaký výlet, doma si dělám vlastní. Zálusk si dělám na nějaký jejich balíček :) Můj emal - doleckova.r@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Číslo 15... :) Moc a moc gratuluji! Jdu napsat na mejl, ať se můžeme domluvit na poslání výhry!

      Vymazat
  16. Zatím jsem bohužel neochutnala vůbec nic, ale láká mě snad všechno! Nejraději bych ochutnala ty Chia kaše! ♥
    Diary of Girly Things (Jana Pelíšková), diaryofgirlythings@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Tyhle dobrůtky jsem ještě nikdy nevyzkoušela a vlastně jsem ani nevěděla o jejich existenci, dokud jsem nenašla tenhle článek :) Asi nejvíc mě momentálně láká ta borůvková Chia kaše a proteinová banánová, takže i kdyby se na mě zrovna štěstí neusmálo, asi je čase vyzkouším ;)
    Nick: Aileen A
    mail: Aileen.a@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, tyto kaše jsem ochutnala jen s chia seminky, obě mi moc chutnaly, ale přišly mi dost sladké a většinou jsem si do nich ještě přidávala protein, takže se těším, až kaše s proteinem a bez cukru ochutnám (tedy pokud na ně v obchodě narazím)
    Jinak pěkný článek :) díky žes mě informovala o novinkách :)
    Tereza Ječná
    tjecna@gmail.com

    OdpovědětVymazat