pátek 15. července 2016

Recept: Ovesný koláč s ovocem a jogurtem

Přeji pěkný páteční podvečer!
Dlouho tu nebyl žádný recept a já se dnes po práci rozhodla, že bych mohla něco upéct. Že se jako konečně můžu dokopat a ne jen obdivovat nádherné výtvory na cizích účtech na IG nebo facebooku #shameonme , protože si toho vždycky naslibuju a skutek utek.
Ale dnes, změna je život!
Po práci jsem byla unavená, ale už jsem to těm malinám, které se na mě usmívaly z lednice, slíbila, takže bylo rozhodnuto! Maliny jsou od babičky ze zahrádky, takže jsou výborné, ale samosebou lze do koláče (buchty, dortu...nazvěme to každý jak chceme :D ) použít i jiné sezónní ovoce :) Podle toho se taky bude odvíjet různorodá chuť a pokaždé se vlastně vykouzlí jiný zázrak.
Ale ok, mohla bych přestat kecat okolo kolem a dojít k samotnému receptu, co? :P :D


Ovesný koláč s ovocem a jogurtem

Co budeme potřebovat:

  • 20g Chia semínek
  • 150g ovesných vloček
  • 100-150g ovoce (já teda použila 130g malin)
  • 150g bílého jogurtu (1 kelímek)
  • 40g proteinu (já použila tento od MyProtein, příchuť peanut cookie)
  • 1 prášek do pečiva
  • skořice

Postup:

První jsem smíchala chia semínka s vodou, aby se vytvořil chia gel. Nemohu říct přesné množství vody, vždy to dělám od oka, ale to poznáte ;)
Mezitím jsem rozemlela ovesné vločky na mouku a smíchala je s chia semínky, přidala ještě trochu vody a celou směs nechala ještě nabobtnat. Zasypala jsem skořicí a promíchala.
Poté jsem přidala bílý jogurt a protein a pořádně smíchala. Na závěr jsem přidala ovoce, přesunula do formy s pečícím papírem a dala péct na 175°C zhruba na 20-23 minut. 

A to je vlastně vše. Tak jednoduché a tak výborné :) Na pár dní jsou svačiny a snídaně vyřešené, přitom je to docela macro-friendly a za pár minut v podstatě hotové :) No, prostě D-O-K-O-N-A-L-O-S-T! :D

Pro počítálky a IIFYM guys:
Na celý koláč: 63B/133.6S/25.9T a 26.1 vláknina. (4296,5 kJ)
Na 1/8: 7.83B/16.7S/3.24T a 3.26 vláknina (537.06 kJ)
(Makra se samosebou budou lišit, když použijete jiné ovoce nebo jiný protein/sladidlo, přidáte třeba oříšky nebo místo vloček použijete mouku - je to jen tak orientačně! ;) )



Pokud vyzkoušíte, budu ráda, když napíšete a dáte vědět, zda chutnal :) 

A já se zase rozloučím, ale nebojte, už brzy se uvidíme a to s článkem, kde vyhlásíme vítěze soutěže o Semix kaše! :) A to už tuto neděli! Já se těším, protože se Vás zapojila spousta, bude těžké někoho vybrat, asi to nechám na náhodě (tahání lístečků nebo tak). Pokud však čteš tento článek a soutěž Ti ušla, tak neváhej a ještě se zapoj :) !!!
Zatím se mějte krásně a užívejte si víkendu! :)






6 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle a hlavně neobsahuje mouku, kterou momentálně nemůžu jíst, takže určitě si to zapíšu :) a pokusím se i udělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapiš a zkus, měla jsem jej na snídani a musela se trochu plácat po ramínku, fakt výborný :)

      Vymazat
  2. Mňam, to musí být dobrota! :) Až mě bude někdy honit mlsná, moc ráda to vyzkouším. :)
    Diary of Girly Things

    OdpovědětVymazat
  3. Zase recept s proteinem :D Určitě ho vyzkouším, mám plný počítač receptů...Prý budu o prázdninách péct a vařit :D :D :D Hahaha...furt jím to samé :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protein být v podstatě nemusí, nahradíš ho, když přidáš o něco více mouky/ovesných vloček a nějaké sladidlo ;) Dá se obejít i bez něj!
      To tak bývá, sama to moc dobře znám :) Ale je fakt jednoduchý, takže až bude nuda, běž do toho! :)

      Vymazat