neděle 3. dubna 2016

My dishes 2.0 (březen)

Ahoj, tak se ozývám v tom nedělním poobědním klidu.
Venku krásně vylézá sluníčko, na celý příští týden hlásí teplo, některé dny i 20°C, tak jsem upřímně zvědavá :) Je pravda, že o to méně se mi chce cokoli dělat do školy, nejraději bych lítala po venku a nechala sluneční paprsky vpíjet se do mých tváří a vlasů, ale bohužel realita je trochu jiná.
Každopádně nám ve škole KONEČNĚ řekli rozpis maturit, máme je až ke konci května, takže..svým způsobem stále času dost.. Protože písemné jsou hned na začátku, vychází nám tam skoro 3 týdny svaťák..Jako vážně? To asi umřu :D Radši bych to měla dřív za sebou a víc volna, ale nenadělám nic.
Přemýšlím, jak pak léto strávím, určitě bych chtěla brigádu, tentokrát ale blízko domova, asi to padne na nějaký supermarket.. (někdo nějaké zkušenosti? jak dlouho dopředu se tam musím ohlašovat a tak?)

Přijde mi, že březen byl jakýsi rychlý... ale tak nestěžuji si, většinou bývá pod mrakem, ani zima, ani teplo... A na talíři se taky nějak moc neurodil, našla jsem v mobilu jen málo fotek, takže přidám, co je a v dubnu se pokusím více fotit :)
Ačkoliv.. někdy holt není o co stát, ve volné hodině přiletím domů a jsem ráda, že to stihnu sníst z hrnce - což se mi nechce fotit, fotogenické to většinou není a hlavně podobné variace stále dokola. Ale tak aspoň něco vám z března ukážu :)

S příchodem hezčího počasí je také mnohem více dostupná zelenina.. A tu já prostě MILUJU! Takový jeden zeleninový talíř..Asi je vám jasné,  že s příjmem vlákniny fakt problém nemám :D A nebojte, to není vše, vždy mám talíř zeleniny a k tomu vedle ještě pečivo/rýži/chlebíčky rýžové/prostě nějaké syté sacharidy a šunku/cottage/tuňáka... Prostě mé večeře :D


Maminčina zeleninová směs s tofu a basmati rýží :)

A trochu zavzpomínání na léto, kdy jsem se falafelem cpala každý týden. A úplně si jej zamilovala :3 Tento je domácí a rozdíl je v tom, že není smažený, ale pečený. O to byl křehčí a ještě lepší!

U sestry v Brně před focením mi navařil švagr.. Těstoviny s výbornou rajčatovou omáčkou s olivami. Vzadu na talíři jsou vidět pagáčky od jeho slovenské babičky :)

A ještě jedna z Brna, asi už tu byla, ale.. Celozrnná pizza byla výborná, tak tu může být klidně dvakrát! :D

Opět rýže (#fitnesslifestyle... ale mně fakt chutná :D ) a pečené kousky kuřete

Opět hromada zeleniny s tofu :)

Pohanka s mrkví, hráškem a výbornou šunkou od kosti

Ehm, tak třeba takto :D Talíř zeleniny (mrkev, okurka, tuřín) a míchaná vajíčka s přírodním šmakounem a goudou :)

Opět kuře s rýží :D

Maminka pekla výborné brownies z červené řepy :3

A na závěr zelené fazolky s pórkem, kuřecí prsní šunkou a basmati 

Jak říkám, variace jsou to víceméně podobné, ale.. vůbec mi to nevadí. Dnes jsem měla rýži 4.den po sobě a to už uznávám, bylo trochu moc, ale...stejně vím, že za dva dny ji mám na talíři znovu, protože je dobrá a jednoduchá na přípravu :D :)



Ještě jsem se chtěla rozepsat k jedné události. Stalo se mi to ve čtvrtek. Pokud mě sledujete na instagramu, tak jste si mohli všimnou této fotky...

(Snad se nikomu neudělá špatně..)

V noci se mi asi nějak skřípl nerv v krční páteři a já se už v průběhu noci probudila a motala se mi hlava. Ráno to bylo úplně neúnosné, měla jsem pocit, že mi rozskočí hlava, anebo že se pozvracím. Taťka mi pomohl vstát a bylo jasné, že budeme muset do nemocnice.
Byla jsem hrozně slabá a malátná, takže přestát všechno to čekání v nemocnici (a jakože jsme tam nakonec byli asi 4 hodiny!!!! Pitomý systém!!) bylo náročné. Na neurologii mi doktorka teda moc nepomohla, poslala mě na jakási další vyšetření, hodinu jsem si poležela na kapačce, která mi udělala lépe, pak mi brali krev, měřili EKG... no, zase šílených záležitostí (díky loňské PPP jsem si prošla nemocnici všemi směry a úplně se mi to vracelo...) a zjištění? Téměř žádné.. Prý "Pokud by se to opakovalo, budete muset přijít"..to by mě nenapadlo! Ještě budu muset absolvovat nějaká další vyšetření (na což mám fakt čas a chuť)
Já měla vždy s krční páteří problémy, ale spím na ortopedickém polštáři i matraci, opravdu ji denně rozcvičuji, tak nejsem schopna pochopit, kde by mohl být problém :/ Ještě půjdu i k fyzioterapeutovi, tak DOUFÁM, že ten mi poradí a pomůže...
Kdybyste VY měli jakýkoliv tip, budu ráda! :)
Jinak teď už je mi mnohem lépe, za krkem stále bolí, ale bojím se říct mamce o masáž, nechci to znovu rozdráždit...

Doufám, že vy se máte dobře a užíváte si krásných aprílových slunečních dní! Už jste vyjeli na kolo/brusle nebo šli běhat? Počasí k tomu přímo láká! 
Užívejte si počasí a já se snad zase brzy ozvu... (protože prokrastinace)


5 komentářů:

  1. Přeji hodně štěstí, ať se ti to zlepší... táta měl problém s nohou, bolela ho, že nemohl až chodit, odjel do nemocnice... přes všechny známé i neznámé byl na rezonanci, EKG, neurologii, chirurgii, na všech možných vyšetřeních a na nic nepřišli. Jen mu dali kapačky a poslali ho domů. Noha ho pobolívá dodnes a to ho trápí už od vánoc.. nakonec to rozluštil fyzioterapeut, který přišel na sval, který za to vše může... ať se brzo uzdravíš!
    A máš ode mě na mailu zprávu, snad ti zlepší náladu :)
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel mám pocit, že takto to ve většině případů funguje.. Pošlou tě po hromadě vyšetření, čekají v podstatě jak na spasení na to, že někdo na něco přijde a pokud ne, pošlou tě domů s tím, že pokud se to vrátí nebo zhorší, máš přijít zase... :/ Systém fakt na palici.. Snad ten fyzioterapeut pomůže..
      S tvým tátou mě to mrzí, ale aspoň že někdo na něco přišel!
      A děkuju!
      Zpráva mě potěšila, máš tam odpověď! :)

      Vymazat
  2. Ahoj, náhodou som zahliadla tvoj spomínaný nepríjemný zážitok s boľavou krčnou chrbticou.
    Ak ťa ráno veľmi bolela hlava a chcelo sa ti vracať, pravdepodobne máš naozaj zaseknutý nerv a to ti spôsobuje migrenózne stavy (hovorím zo skúsenosti). Ja som to mala práve naopak, opakovane ma veľmi bolela hlava,zvracala som, mala problémy so zrakom a tiež podstúpila všetky zdĺhavé vyšetrenia, užívala tabletky, no nič nepomáhalo... Vyriešil to až masér, ktorý mi postupne uvoľnil krčnú chrbticu a ja teraz takéto problémy nemávam. Snáď ti to pomôže ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. AHoj!
      Děkuji moc, určitě mi pomůže jakákoli rada! :) Právě půjdu za fyzioterapeutem, tak jsem zvědavá, ten asi přijde na víc než lékařská vyšetření! A zmizelo ti to úplně? To bych byla nejvíc ráda!

      Vymazat
    2. V tom najhoršom období som začala migrénu mávať 3x do týždňa, no keď som vyhľadala špecialistu, ktorý mi postupne uvoľňoval jednotlivé časti chrbta, bolesť sa objavila až po mesiaci, no vôbec nie v takom rozsahu, potom s dvojmesačnou pauzou, no teraz som si sama narobila s chrbtom znovu neplechu kvôli stresu, cvičeniu a zlému spánku, takže ma musí dať trochu doporiadku znovu. Chodím tam ešte ale len zhruba pol roka, takže ešte neviem, ako to bude vypadať z dlhšieho časového hľadiska. :) Prajem veľa šťastia!

      Vymazat