čtvrtek 27. srpna 2015

My Dishes 1.3 aneb jak jsem si dopřávala o prázdninách

Zdravím s dalším článkem!
Musím se přiznat, že jsem si říkala "Hned jak přijedu domů, bude tu článek za článkem".. A realita? No, všichni ji vidíme.
ALE... mám spousty ospravedlnění! :D
Za prvé, blížící se svatba. Ano, jako svědkyně mám spousty povinností, od psaní kartiček, cvičení svatebního pochodu po obcházení kosmetiček a jiných zkrášlovacích zařízení se sestrou. Sobota se neúprosně blíží a já jen doufám, že se nic nepokazí a že se mi u obřadu nerozteče všechen ten perfektní make up, jak budu brečet.
Za druhé, návrat domů po dvou měsících a zaklimatizování se je trochu náročnější. Mám v podstatě jen týden prázdnin a měla bych toho stihnout spousty. Udělat si pořádek ve školních věcech i těch normálních a jediné, kam jsem s touto aktivitou postoupila, je neskutečný bordel na mém stole. Proto teď radši sedím v kuchyni a píšu na notebooku tady #somlina A ANO, mám znovu notebook! :)
Za třetí..je venku prostě hezky a já jsem si tak odvykla na svou aktivitu na internetu, že je těžké se navrátit zpět.. A ani se mi zase tak moc nechce.. Být bez facebooku a podobných byla příjemná změna...uvolnění..
A už končím s těmito kecy. Je mi jasné, že jakmile začne školní rok, tak tady budu zase pečená vařená.. aneb cokoliv jen ne se učit..

Vrhneme se radši na to jídlo, já si ráda připomenu, jaké všechny dobroty jsem do sebe cpala! :)

Tak na této pochoutce jsem si pochutnávala ještě doma. Šmakoun Mexico, brambory, salát a rajčata :) Jednoduché a dobré!


Tarhoňa se zeleninovou směsí a sojovým masem

Questkaaa :)

Takzvané vegetariánské vepřoknedlozelo.. :) Takže zelí je jasné, polentový knedlík a seitanové výpečky.. Povím vám, lahůůůůůůůdka!! :)

Taková ta jednoduchá "italská" polévka.. :) Restovaná zelenina (v tomto případě cuketa), protlak, kuskus a nahoře ještě slunečnicová semínka :)

Aaaa něco, do čeho jsem se za prázdniny opravdu zamilovala!!! Cizrnový falafel a hummus! K tomu žitný chlebík a můj žaludek je v nebíčku :3

Těstoviny s fazolemi a rajčatovým pyré

Další letní nesmrtelná kombinace. Měla jsem ji tolikrát a vůbec se mi neomrzela! Rýže, cuketa, seitan.. A to mi stačí ke štěstí!! :)

Pečené brambory se špenátem a posypané parmazánem...

A nebyla by to ta správná rána bez #mojeovesna :)

Hostina? Neee, moje večeře :) Pečené brambory, brokolice, rajčata, mrkev a naprosto luxusní šunka Moravia z Lidlu :)

Další #mojekase zahrabaná pod borůvkami a malinami

Těstoviny já prostě můžu :3 Tentokrát s bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a parmazánem

Fotka možná nevypadá nádherně, ale dobrota!! Chilli con carne s bramborem! 

Tak jo, jsem #testovinozrout! To jsme byli zrovna na výletě a v restauraci měly tyto naprosto LUXUSNÍ penne se smetanovou omáčkou, liškami, kuřecím masem a zasypané sýrem :))

Falafel opět v akci :) Tentokrát zabalený v tortille se zeleninovým salátem a hummusem :)

Kombinace na kterou jsem si taky poměrně rychle zvykla.. Rýže s arašídovým máslem.. Mňááám!

Další výletový oběd.. Hmmmm, hned bych si dala zase!!! Brambory a losos s limetkovo-zázvorovým glazé... :P

Proteinová dobrota.. Rozmačkaný banán s čokoládovým proteinovým práškem a trocha vody.. #Yummy

Šunka Moravia opět v akci, brambory, míchaná vejce a rajčata :)

Fotek by samosebou mohlo být mnohem víc, ale dost jsem je protřídila, aby to nějak vypadalo. Do budoucna bude ještě určitě více článků o mém prázdninovém "dobrodružství", více vám vypovím, jak to celé bylo :) Taky nějaké nejídelní fotky a tak :)
Po víkendu taky čekejte report ze svatby. Do té doby už asi nestihnu nic napsat, ale pak to pojede, #foodporn , protože to bude jeden velký cheat day :) ¨Na který se fakt těším!! Tak držte palce! 

A co vy plánujete na poslední dny prázdnin? :) Pořádně si je užijte, za chvíli nám to zase začne!! :/



7 komentářů:

  1. Tyyjo, takových jídel :D musím všechny tadyty potraviny ochutnat, už jsem se dostala k tofu, šmakounovi atd, ale spoustu věcí jsem jěště nikdy nejedla :) já jedu za týden do Egypta na dovču, takže tam to bude teprve papkaná :D
    www.getmovincz.blogspot.com
    P.S. - nedáme vzájemné GFC? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, jídlo je prostě moje :3 :D Jéé, Egypt, taky bych jela za sluníčkem.. Konečně chytit nějakou barvu! :D Tak si to užij! :)
      PS-Proč ne.. :)

      Vymazat
  2. Mňam vše vypadá báječně :))

    OdpovědětVymazat
  3. Rýže z PB by me vážně nenapadla, musím vyzkoušet!
    Falafel mam taky moc ráda, vždycky jsem si dávala ten pravý fritovany :D tomu už je konec :/ ale děláme si domácí v troubě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem jedla ten smažený, neboj :D Ale chystám se si vyrobit domácí a taky jej chci upéct! Jak dlouho to tak trvá potom? ;)

      Vymazat
  4. zaujal mě ten polentový kledlík, já už spotřebovala takových balení polenty a prostě se mi nedaří ji připravit tak, aby hezky ztuhla :( No, zrovna tu mám další nový pytlík, tak tomu dám zas šanci :D
    Ne hladu

    OdpovědětVymazat