pátek 29. května 2015

Recept: Proteinové muffiny

Opět se jednou ozývám a opět jednou s receptem na výborné, jednoduché, prostě si představte, jak jejich chuť vychvaluji až do nebes, muffinky :)

Musím se k něčemu přiznat. Když jsem dopsala minulý článek, padla na mě jakási melancholie a bylo mi úplně na nic. Ne kvůli psaní, ale kvůli té minulosti.
Prostě se zničehonic otevřel vzadu zastrčený nejspodnější šuplík v mé hlavě, ten který je plný největší špíny a prachu, ten, co se prostě neotevírá... Ano, i takto na někoho může působit jeho minulost... a to ještě není tak dávná.
Já nechci vypisovat, co všechno jsem prováděla, ale musím říct, že byly chvilky, kdy jsem fakt přemýšlela nad tím, kde jsem ztratila soudnost, hrdost, hlavu... nebo oblečení...
Jakmile jsem stiskla enter a článek se publikoval, pomalu se mi svezla po tváři slza. Samotnou mě to překvapilo. Ale v hlavě mi najednou vyvstaly všechny ty odpornosti, mlhavé vzpomínky a co je nejhorší, jako bych cítila ty pocity stejně čerstvě jako těsně po tom, co se udály.
Díky Bohu mám vedle sebe úžasnou kamarádku, která je mi oporou a pomohla mi. Občas stačí pár slov a vy se zase cítíte lépe.

Protože v jednom (ok těch věcí by bylo rozhodně víc) má pravdu... Jedná se o minulost. A  víte v čem je krásná? V tom, že už byla. Že pominula. Co se stalo, stalo se a teď na tom už nic nezměníme. V tu chvíli nám naše jednání mohlo dávat smysl, byť teď nedává. Všechno v životě má své místo, vše se děje pro nějaký důvod. A ač se nám může jevit, že se jedná pouze o negativa, nikdy to tak není. Jasně, následky můžou být hodně špatné, ale minimálně se vy posunete dál, uvědomíte si chyby a příště se jim vyvarujete. A to je přece úžasné :)
Ok, teď zním jako optimismus sám, ale všichni víme, že tomu tak není vždy. A že si sama spoustu věcí odpustit neumím. Ale v tuto chvíli to chci brát jen a jen jako uzavřenou kapitolu, od které se díky Bohu jen a jen vzdaluji. Takže pokud se potýkáte s něčím podobným ( a jakože všichni se někdy s něčím podobným potýkáme), tak si hlavně nic nevyčítejte, nemá to cenu :) Buďte rádi, že jste už jinde, využívejte nových výzev, snažte se něco pro sebe udělat.. Vždy je to lepší než jen sedět, nadávat si nebo brečet a litovat... Život jde dál... :)

No dobrá, končím s psychologicko filosofickýma kecma, ale že by mi to šlo? a vrháme se na slibovaný recept :)

Proteinové muffiny

Co budeme potřebovat:

  • 200g špaldové mouky
  • 2 vejce
  • jednu odměrku (25g) proteinu (já použila tento Chocolate smooth)
  • 1 Prášek do pečiva
  • 200ml mléka (já použila normální kravské, ale samosebou lze nahradit rostlinným)
  • 100ml kokosového oleje (může být i jakýkoliv jiný)
  • 2 lžíce kokosu
  • Agávový sirup/cukr/med/Flavdrops

Postup:

Je velmi jednoduchý. První pořádně smícháme všechny suché ingredience, přidáme "mokré" a dobře spojíme. Nakonec jsem přidala sladidlo (já dala lžíci agávového sirupu a čokoládové Flavdrops od MyProtein). 
Troubu předehřejeme na 150°C a nachystáme si košíčky na muffiny, popřípadě vymažeme a vysypeme plech. Těsto opatrně lijeme od košíčků, vložíme do trouby a pečeme zhruba 15 minut. Lepší je to kontrolovat, přece jen každému ta trouba peče trochu jinak.


Já mám teď doma poměrně malé košíčky, tak mi to vyšlo asi na 18 muffinků, ale záleží na Vás, jak velké je budete tvořit :)
Muffinky jsou dobré jako snídaně, svačinka nebo když je jen tak chuť něco zobat :) Nejsou nějaké extra zdravé, ale mně chutnaly a rodince taky. Tak pokud vyzkoušíte, dejte vědět, co vy na ně říkáte :) Budu jen ráda!! 


15 komentářů:

  1. Máš pravdu, vracet se do toho všeho zpátky a vzpomínat je vždy bolestivé, člověka to mrzí, říká si, co by bylo, kdyby se to nikdy nikdy nestalo, jak by jeho život byl jiný, ale musíme si uvědomit, že se všechno děje z nějakého důvodu a že se musíme probojovat těmi nejtmavšími okamžiky a vybojovat si naopak ty nejlepší okamžiky našeho života. Netrap se tím, je to pryč a už se tam nikdy nevrátíš - jsi mladá, chytrá, krásně píšeš a máš celý život před sebou. Užívej si to! Když by jsi se chtěla svěřit nebo si jen vylít srdíčko, jsem tu pro Tebe :)
    tribanany.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji :) Máš ve všem pravdu, chce to prostě žít okamžikem, na minulost nehledět :) Jsi moc hodná! A nápodobně!! :) Kdyby jsi potřebovala si postěžovat, poradit, nebo se jen tak vypsat, jsem tu!! :)

      Vymazat
  2. K některým částem minulosti se nejraději nevracím. Horší je, když někdo, kdo mě kdysi neznal, o něco jen tak mezi řečí zavadí (nevědomky) a já mám v tu chvíli po náladě.. Ale snažím se tomu vyhýbat :)
    Muffinky vypadají skvěle, po výletě určitě vyzkouším :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! Taková jedna malá otázka dokáže člověku vzít energii..ale co, nějak se tomu naučit čelit musíme.. :)

      Vymazat
  3. vypadají super a musí mít skvělé hodnoty, určitě vyzkouším :)
    jinak taky na mě někdy minulost dolehne a lituji toho, tomu se asi nelze vyhnout ./

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to mě těší! :) Dýžtak dej vědět, jak chutnaly ;)
      Asi ne no.. Leda ty vylomeniny nedělat.. Což už snad!

      Vymazat
  4. Nikdo z nás není dokonalý. Každý máme své dny :( neboj se. Ten recept si opíšu :) já teď chci zkoušet nové věci, pár receptů jsem si opsala, ale není moc času no, já jsem líná to péct nebo vařit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, máš pravdu.. :) Nikdo není dokonalý, každý má právo na chybu
      Tak se zkus přemoct, uvidíš, že to stojí za to :)

      Vymazat
  5. Já naštěstí teď takové dny nemívám, ale kdysi jsem je mívala často...hodně mi pomohlo to, že jsem odešla ze základky na střední (gympl) a změnil se kolektiv třídy, do kterého jsem zapadla...pak mi taky hodně pomohlo podpora okolí (tedy spíše z blogu, jedna část rodiny mě v mém životním stylu zrovna moc nepodporuje, spíš naopak... :-/ ) Ale taky na mě občas dolehne minulost...Říkám si, jak jsem mohla být tak blbá a propadnout anorexii...A je mi strašně líto lidí, kteří si tím procházejí nyní...Nejhorší ale je, když do toho někdo vstupuje dobrovolně :(
    A muffiny vypadají skvěle ! :) Určitě vyzkouším, jen nemám kokosový olej, takže budu muset použít jiný :)

    http://lucyshealthylifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přesně takto občas taky přemýšlím. Já bohužel neměla to štěstí a na střední máme kolektiv úplně na **** a to doslova! Ale mám okolo sebe přátele.. :) A rodina? Taky necítím zrovna velkou podporu.. :/
      Jojo, zkus :) Může být jakýkoliv olej :)

      Vymazat
  6. Mňami, konečně zdravé mlsání! Člověk prostě potřebuje trochu toho hříšného, no ne?
    Lumiere of Fashion

    OdpovědětVymazat
  7. Proteinové muffiny taky někdy dělávám. Mám doma ještě zásobu čokoládového proteinu, tak se ho snažím využít jak se dá :-) Vypadají moc hezky :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to jsi mě potěšila ! :) Na Tvou kuchyni ale zdaleka nemám!

      Vymazat
  8. Tieto zdravé muffiny sú skvelé! ja pečiem z ovesných vločiek, nakoľko proteín nepoužívam aj keď som zvažovala jeho kúpu, ale cvičím len občas tak nevie či by mal využitie v mojej strave:) The Noela

    OdpovědětVymazat