sobota 16. května 2015

Recept: Brokolicová Pizza

Krásnou slunečnou sobotu přeji!
První bych se chtěla omluvit, vím, že tu poslední dobou netrávím zrovna mnoho času, ale opravdu mi teď nějak uniká mezi prsty. Nevím, kam mizí, ale nestíhám jej zachytit, nestíhám vlastně skoro nic. A když už je chvilka volna, tak jsem tak unavená, že nezvládnu nic jiného než hrát tu zpropadenou a strašně inteligentní!! hru Pou Popper, že hned padnu do postele a spím jako mimino!
A tak se mi tento týden tak nějak slívá v jedno, lítám od školy k práci, sem tam dokonce sednu k učení - ano, i k tomu jsem byla donucena - a ve škole pak stejně čumím do blba... Jedinou záchranou pro mě je odpolední cvičení, které mě vždy nabije novou energií, a to je jeden z  mnoha důvodů, proč na něj si čas prostě udělám! a jídlo ^^

A tak Vám teď napíšu aspoň recept na jednu mňaminu, kterou jsem si ukuchtila ve čtvrtek. Mezitím jsem si samozřejmě četla chemii, že..!
Jak už jsem několikrát avizovala, jsem absolutní #broccolilover, takže dnes to bude opět trochu v duchu této skvělé zeleniny! Ale nedivte se mi, že ji pořád dlabu, když je tak dobrá a prospěšná - má hodně vitaminu C, E, B1, kyselinu listovou, a taky je bohatá na draslík, vápník, fosfor.. Obsahuje hodně vlákniny, údajně po ní pěkně rostou vlasy, je jednoduchá na přípravu... No, co víc si přát! :)

No, přestanu se pomalu vykecávat (ale vidíte, jak mi to chybí...??!!)... Možná jste překvapení, jak může být pizza z brokolice? Anebo Vás to nepřekvapuje, protože znáte dobrou kamarádku květákovou pizzu.. Ať je to tak či tak, určitě vyzkoušejte, neprohloupíte.. :) 
Je výborná, zcela bez mouky, nenáročná a hlavně, když si ji sami vyrobíte, můžete si na ni dát na co jen máte chuť!



Brokolicová Pizza

Co budeme potřebovat na základ:

  • Brokolici
  • Vejce
  • Sůl
  • Pepř
  • Oregano
  • Plech, pečící papír
Jak vidíte, není to náročné ani na ingredience. Nepsala jsem jich přesné množství, protože záleží jen na Vás, jak velký máte hlad a jak velkou si připravíte :)
Brokolice umyjeme, nakrájíme na růžičky a v osolené vodě uvaříme.

Já si ji připravila na páře, protože mi tak prostě nejvíce chutná!
Mezitím si předehřejeme troubu na 150°C, vyložíme plech pečícím papírem a rozklepneme do mísy vejce.
Když je brokolice uvařená, odkrájíme z ní stonky a tvrdé části a jednotlivé růžičky přihodíme do mísy za vajíčkem (tvrdší části můžete sníst, jako jeden nejmenovaný žrout) a vidličkou nebo tyčovým mixérem rozmixujeme do konzistence, která nám vyhovuje.


 Hmota by se měla slepit dohromady, takže popřípadě přihoďte ještě jedno vejce :)


Pak přisypeme pepř a oregano a promícháme. Nakonec vyložíme na pečící papír, tvar už je na nás :)


Pečem zhruba 25 minut. No a mezitím si připravíme to, co šoupneme nahoru. 
Já si tam dala kuřecí debrecínku, mozzarellu a rajčata, ale fantazii se meze nekladou, takže tam klidně šoupněte protlak, kukuřici, žampiony, smetanu, cibuli.. Prostě cokoliv, co máte rádi na pizze :)
To všechno pak rozprostřeme nahoru a dopékáme do křupava, tak zhruba dalších 8-10 minut.


A pak už není nic jednoduššího, než ji z trouby vytáhnout, chvíli počkat, jinak si spálíte jazyk, a pustit se do té lahůdky :)


A tady je možno vidět můj výtvor :) Fotku jsem dávala i na instagram, takže jste už možná někteří viděli. Musím se pochválit, moc se mi povedla! Plác, plác po rameni!

Pokud vyzkoušíte, určitě mi dejte vědět, jak se povedla, jestli chutnala! Popřípadě jestli recept znáte, čím si pizzu zdobíte, jak ji máte rádi :) Všechno mě zajímá! 
Přeju pěkný zbytek víkendu, užívejte si pěkného počasí, hlavně si nenechávejte proklouzat čas mezi prsty jako já, není to nic příjemného! Těším se u dalšího článku, snad už zase budu více stíhat! :))

15 komentářů:

  1. Mňam!!!! takovou dobrotu sem dávat! :D hned bych si ji dala :3 asi si koupím dneska brokolici a udělám si ji! :D

    No ani mi nemluv! Ted ho mám vždy moc vysušený :/ prostě těch půl minuty stačí, já ho tam furt cpu na 50 s.. nevím proč :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neváhej, běž a kup si ji! :D
      A koláček se mi povedl :3 Lahůdka! Díky za super tip!!

      Vymazat
  2. Už teď mi tečou sliny. Pizza je jedna z věcí, které jsem se vzdala kvůli zdravému životnímu stylu a tohle je super náhrada!
    Lumiere of Fashion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není důvod se vzdávat svých milovaných potravin! Jen na ně jít zdravě! :) Zkus!

      Vymazat
  3. Jednoduché a určitě výborné! :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavá pizza, ale v naší pizerii by se to asi neujalo. :/

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/in-mood.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v normální pizzerii asi ne, ale v nějaké spešl fitness a pro příznivce zdravého životního stylu určitě :)

      Vymazat
  5. Brokolici miluji a navíc v téhle formě udělat si pizzu. Hodně často mě přepadá chut na pizzu. Nejhorší je když člověk bydlí na vesnici.

    OdpovědětVymazat
  6. mňam tak tá vyzerá super ! brokolicu milujem :)
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat