neděle 1. února 2015

My dishes 0.3

Jak tak čtu většinu blogů, neděle se stala dnem, kdy si všichni navzájem ukážeme, co všechno dobrého jsme si přes týden navařili, napekli a jak jsme si pošmákli.
Vlastně jsem ten článek ani nechtěla postovat v neděli, ale nějak to tak vyšlo a řadím se k zástupu dalších blogerek. (ano je to trapné, ale jindy nebude čas)

Po včerejším plese žiju, dokonce mě nic nebolí (ani nohy a to jsem těsně před plesem zjistila, že mám urvaný podpatek :D ), ale je pravda, že jsem unavená.
Ples bych ohodnotila jako fajn, ale nic extra. Věřím, že maturanti si ho maximálně užili, šlo to vidět, a i já, svým způsobem, s kamarády to bylo fajn. Jen co bylo ale úúúúplně na pytel byla hudba! Měli kapelu i DJ, jenže jedno horší než druhé! Ne, že bych holdovala polkám a valčíkům, ale je normální, že první hodinka až dvě se jim vždy věnuje. Ale ne, tu zazněla stěží jedna polka a pak se hrály hity, které hity byli buď v minulém století (v lepším případě) nebo vůbec. Takže trapas :D
Jinak všem holkám to moc slušelo, načesané, dlouhé šaty :) Jde vidět, že si všechny nechaly záležet. Stužkování bylo moc pěkné, takové nostalgické, až mě to skoro dojalo :D (krutá realita je, že příští rok nebudu dojatá vůbec, to budu výskat radostí, že už končím :D ).
Domů jsem dorazila okolo 2 ráno, zmrzlá, protože dát 100 na taxíka je moc, když si potom můžete koupit nějaké jídlo, že!

Ale abych neodbíhala od původního tématu :D Jdeme na to, čím jsem se teda tento týden cpala. Příjem jsem opět o něco zvýšila, ale ne každý den mi to úplně vyšlo. Příští týden snad zas o něco zvednu :) Držte palce!


Na začátek obědově - těstovinový salát s pórkem, paprikou a tuňákem (a já bych ho žrala co? FURT! :D )


Marně se snažíme vzpomenout - asi bílý jogurt, jemné vločky, banán, sušené meruňky a rozinky


Kaiserka, mrkev, žervé a marinované tofu (ham, ham!)


Opět těstovinky, tentokrát s výbornou žampionovou omáčkou od maminky ;)


Míchaná vajíčka s pórkem, mrkev a fazolové lusky na páře, bulka s dýňovými semínky (z Kauflandu a fakt, že jedno z pečiv, které mi chutná nejvíce!!)


Jeden z mých pokroků, kterýsi den jsem zařadila i odpolední svačinu - bílý jogurt, vlašské ořechy a brusinky


A tohle byla lahůdka - tvaroh, jahody, brusinky, banán a cornflakes :)


Pokračujeme ve výborné bulce, k tomu mrkvička, pórek, eidam a žervé (jako já ho nesním celé, vždy si kousnu a pak na další kousek namažu :D )


Opět jsme měli chuť na banánovo-ovesný trhanec, s tvarohem, datlemi, vlašskými ořechy a agávovým sirupem :P


To si tatínek hrál kterýsi den. Placky z cukety, brambor, mrkve, pórku, ovesných vloček pečené v troubě


A toto byla výýýborná večeře! Dva krajíce žitného chleba, na nich volské oko (pěkně se to do nich vsákne :P ), celer, mrkev a fazolové lusky na páře, a sýr Brie :))


Hihi :) Jáhlová kaše s jablkem a arašídovým krémem!


Taková klasika - zeleninové rizoto, ale výborná


Bulka s žervé, eidamem, debrecínkou a zelenina - paprika, salát a nesmí chybět má oblíbená mrkev!


A tady jsem se nechala trochu inspirovat z Food Inspiration a udělala si takzvané Kinder překvapení pod kaší. Nebylo kinder, ale bylo to luxusní. Nakrájené jablíčko, ritter sport čokoláda s lískovými ořechy, zalité ovesnou kaší, nahoře mandle a kokos. Nejlepší se dostat k té rozteklé čokoládě :))


Ukázka z pátečního vaření - jednoduchá zeleninová polévka (polévku mám na oběd téměř každý den, jen se mi obvykle nechce fotit :D )


A druhý chod v podobě cuketových nudlí, kuřecích přírodních stehenních řízků pokladených Zottarelou :) A musím se pochválit, luxus!!


Vypadá to, že když už odpolední svačinu zařadím, je vždy stejná :D Bílý jogurt, vlašáky a brusinky :)



A to je na závěr na udělání chutí :D Dort, který jsem pekla sestře minulý víkend, k tomu, že úspěšně zvládla státnice a je z ní úspěšně Bc! Byl čokoládový, vevnitř s tvarohem a jahodami, nahoře čepička z (tuny) tvarohu, kakaa a šlehačky :) Setkal se s kladným ohlasem, tak asi chutnal!



7 komentářů:

  1. OOo, všechno vypadá krásně :) Musím se přiznat, že našeho plesu se vyloženě děsím, protože nemáme skoro nic hotové :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Neboj, ples bude krásný :) A pak se všichni napíjí a to je pak tak nějak jedno :D

      Vymazat
  2. Teď si mi připomněla, že mám hrozný hlad a že už je pomalu čas na svačinu :D Mimochodem ta tvoje kombinace bílého jogurtu, oříšků a brusinek zní skvěle. Takové podobné Kinder překvapení si taky moc ráda dělám. Vždycky pěkně čokoládu a třeba ještě nějaké ovoce. Nebo nejlíp čokoládu a tvaroh! To je potom takové "Míša" překvapení a je fakt fantastické :D
    Těstovinový salát bych taky žrala nejradši furt. Když on je ale tak vynikající, že jo? :D
    Jáhlovou kašičku děláš z pravých jáhel, nebo vloček? Já, když se mi chce, tak si ji hrozně ráda vařím z jáhel a to je opravdová dobrota!
    To já bych to Žervé klidně celé snědla, to by mi problém nedělalo. S oblibou si takhle beru třeba Cottage s jen tak si ho zpapkám lžičkou samotný :D
    Placky z cukety vypadají moc dobře. A zeleninové rizoto je náhodou úžasná klasika, které se snad nikdy nepřejím. Zrovna včera jsem ho měla taky :)
    Páteční vaření je tvoje práce? Obojí vypadá báječně, jsi šikula :)
    Asi máš hodně ráda mrkvičku, viď? :D
    Dort je úplně famózní. Já bych neměla nervy se tak piplat s tím zdobením, ale opravdu se ti moc povedl. Taky bych si nechala líbit, aby mi někdo takový dortík upekl. Především když je ještě k tomu čokoládový! To já můžu :D

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kinder překvapení s tvarohem? A jde se na věc, protože "Míša" věci já nejradši :3 :D
      Jinak jáhlovou kaši dělám z jáhel :) Je to delší, ale chutnější! Cottage taky obvykle spapám celý, prostě já a tvaroh :D
      Mrkev mám ráda!! Ale taky je to prostě druh zeleniny, který je dostupný celoročně.. Přijde mi nesmyslné v zimě třeba jíst rajčata, když se u nás v tuto dobu nepěstují..Nechtěla bych vidět, čím je stříkají, aby dozrála, a už vůbec to jíst.
      A zdobení..s tím jsem si vyhrála kvůli sestře, zasloužila si to! :)

      Vymazat
  3. Vše vypadá krásně!! :) ty si jáhlovou kaši děláš z vloček nebo jáhel? :) já ji jednou udělala z vloček a fuj!:D ale z jáhel ji mám ráda :)

    Když není moc školy, tak mi vaření nevadí :) a hlavně si připravuji jídla na zítřejší oběd, takže uvařím 2x takovou dávku a večeře je hotová :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z jáhel ! :)
      Mě právě nebaví jíst dva dny po sobě to stejné :D (jsem vybíravá) Ale kolikrát to tak taky samosebou dělám, je to jednodušší.. ;) NEbo když vaří mamka sobě na další den do práce, udělá rovnou i mně nebo naopak :) Jak kdy prostě

      Vymazat
  4. Všechno jídlo vypadá báječně :) ale ten dort na konci je fakt bomba ! :D

    OdpovědětVymazat