Velikonoční prázdniny a všichni sedí doma. Normálně bych byla silně proti tomu, ale... ne, vážně, co chcete dělat v takovémto počasí? Jít ven znamená prochladnout, onemocnět nebo se přinejmenším naštvat. Takže dnes mě z domu nikdo nedostal a nedostane :3
Den prožívám celkem zajímavě. Vzbudila jsem se strašně brzo. Řekněme, že tak od 4,30 jsem nezamhouřila oči. Čím to? To je tak, když jste tak strašně inteligentní a večer jdete s holkami do čajovny. Ok, tady by nebyla ta chyba. Ale obrovská chyba byla si dávat černý čaj. Jenomže on byl mandlový! A mně prostě nedošlo, že po černém čaji asi jen tak neusnu. No, takže taková byla moje mooooc pěkná noc :D (ano, jsem fakt mimo! Prostě půl blond no :D )
A tak jsem se ráno donutila vstát, dala jsem si snídani a četla si, zatímco venku se počasí měnilo jako na běžícím páse.
Pěkně jsem si pak protáhla tělo, dnes jsem si fakt dobře zacvičila, mám z toho úplně super pocit! :) A pomáhala jsem taťkovi s obědem a musím nás pochválit, fakt se nám povedl!
Obraz venku možná přímo na Velikonoční svátky nepoukazuje, ale stejně jsou tu. A tak jsem se rozhodla upéct beránka. Chvíli jsem brouzdala po internetu a hledala recepty. Objevila jsem jich spoustu, ale nějak jsem nebyla s žádným spokojená. Nechtěla jsem obyčejného. Navíc všechny recepty obsahovaly tuny másla a cukru, a to se mi prostě příčilo.
Tak jsem spojila asi 3 recepty dohromady se svými nápady a vznikl z toho celozrnný proteinový kefírový beránek (ano, v nadpisu jsem to schválně zkrátila :D ).
Že to zní divně? Jo, uznávám. Ale je výborný (jasně, pochval se :D ). A tak kdyby vás taky popadla chuť péct v zamračený den a chtěli zkusit něco trochu netradičního a (asi) zdravějšího, zkuste podle mého receptu :)
Respektive beránek s beránečíčkem, těsto bylo těžko odhadnutelné vzhledem k formě. Ale na normální formu by to vyšlo na jednoho, my měli doma ale jen malou a ještě menší :D
Velikonoční beránek
Co budeme potřebovat:
- 170g špaldové mouky
- 100g hnědého třtinového cukru
- vanilkový cukr
- 70ml oleje
- 250ml nízkotučného kefírového mléka
- 2 vejce
- Prášek do pečiva
- 20g kakaa
- 25g (3 odměrky) čokoládového proteinu
- rozinky
- oříšky
Postup:
Rozehřejeme troubu na 175°C. Formu na beránka dobře vymažeme a vysypeme, aby se po upečení dobře vyndal.
V míse smícháme mouku, cukr, PDP, kakao a protein. Promícháme a přidáme rozinky s oříšky. Opatrně vlijeme olej, vejce a kefír a vše pomalu promícháváme lžíci nebo stěrkou. (Nedělala bych to robotem, hodně krát se mi stalo, že když jsem pekla něco s kefírem a šlehala to, tak to potom v troubě slehlo nebo se srazilo!).
Když jsou všechny ingredience dobře smíchané a nejsou v něm hrudky, opatrně přelijeme do formy, tu položíme na plech a vložíme do trouby. Pečeme dokud se těsto nelepí na špejli (cca 20-30 minut).
Po upečení necháme dobře vychladnout a teprve poté beránka vytáhneme s formy. (Kdybyste byli nedočkaví, mohla by mu upadnout hlava)
A tady je máme, krasavce :3 Abych byla upřímná, já nedočkavá byla, takže velkému hlava upadla :D Ale naštěstí drží i tak...ale dýchat nemůže, čumáček v podobě hrozinky totiž spadl :( :D
Na 100 g:
Energie: 1185 kJ/282,8 kcal
Bílkoviny: 7,76 g
Sacharidy: 34,29 g
Tuky: 12,6 g
Vláknina: 0,14 g
Tak snad se povede a bude chutnat! :)
Jinak přeji krásné Velikonoční svátky, ať vás kluci moc nevyšlehají, ale zase se trochu nechte, holky, jinak bychom uschly :D
Já snad pojedu do Brna (konečně! :D ) a budu si užívat víru velkoměsta :) Jaké plány máte vy? :) Taky pečete beránka, popřípadě mazanec? ;)
Mňam vypadá skvěle! :)
OdpovědětVymazatDěkuji :3
VymazatBože, to je krasavec!!! :3 Škoda, že nemáme formu:(
OdpovědětVymazatčlověk si pak uvědomí, že vlastně měl hlad a jak své tělo trápil, vid? :( No ten kokos radši víc nekometnuji :DD Tuky víš co!!!!! budu tlustá!!!!!!!!!!!! :D
To můžeš i na plech ;) :D
VymazatPo 1 gramu...ale chápu, měla jsem úplně stejné myšlenky.. Jsem tak ráda za to, kde jsem teď! :)
Mňam vypadá opravdu krásně! :) My děláme každoročně úžasného ananasového, kterého se vždycky úplně přežeru :D Ale je prostě jedinečný a hlavně jen jednou do roka! ♥ Užij si svátky! :)
OdpovědětVymazatAnanasového? :O to slyším prvně :D A ráda bych si ho dala, ale bohužel mám na ananas alergii...A to mi tolik chutná :( :D
VymazatMohu poprosit o recept na ananasovy beranek?
OdpovědětVymazatJé, to mě těší, děkuju :)
OdpovědětVymazatS tou mořskou řasou se dost bojím:D To je důležité! :) Psychicky se cítím mnohem lépe, ale fyzicky.. No prostě byla bych radši, kdybych vypadala trochu jinak. Ale bohužel to není možné a musím se s tím naučit žít. Mezera mezi nohama není vše..:/
Ty jo, normálně to dám do mikrovlnky :) tak to zkus dát na minutu, podívat se a pokud to nebude tak to tam déle nechat :) ale myslím, že to tak tu minutu - dvě chce.
OdpovědětVymazat